Sikkerhedsstyrelsen

Advarsel: Blæst giver større risiko for fyrværkeriulykker

Del

DMI melder om blæst nytårsaftensdag. Derfor skal danskerne passe ekstra godt på, hvis de vil fyre fyrværkeri af. Man skal holde dobbelt sikkerhedsafstand i blæsevejr – eller overveje helt at lade være.

Blæst og fyrværkeri er en farlig kombination. Nytårsaftensdag melder DMI om, at det kan blæse over 10 meter i sekundet i dele af landet, mens det ser ud til at løje af hen over aftenen.

Sikkerhedsstyrelsen advarer om, at danskerne skal passe ekstra på, hvis de vil fyre fyrværkeri af i løbet af dagen. Når det blæser over fem meter i sekundet, skal man fordoble sikkerhedsafstanden.

- På fyrværkeriet står der, hvor lang sikkerhedsafstand man skal holde til personer. Det er en god idé at øge den afstand, når det blæser, så man mindsker risikoen for skader. Og så skal man naturligvis stadig huske sikkerhedsbriller, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Lone Brose.

Men det er ikke kun i forhold til personers sikkerhed, at afstand er vigtig.

Der er regler om, hvor lang afstand man skal holde til blandt andet bygninger med letantændelige tage, marker med dyr og brandbare omgivelser som eksempelvis skov eller hede.

For almindeligt konsumfyrværkeri er sikkerhedsafstanden til dyrehold, stråtag og brandbart materiale normalt 100 meter, mens det for raketter er 200 meter.

Raketter må ikke anvendes nærmere end 10 meter fra bygningsåbninger.

- De normale afstandskrav skal man fordoble i blæsevejr. Det vil sige, at afstanden til de steder skal være henholdsvis 200 for batterier og 400 for raketter, når det blæser over fem meter i sekundet, uddyber kontorchefen.

Fakta om sikkerhedsafstande til omgivelserne

Almindeligt konsumfyrværkeri (for eksempel batterier)

  • Afstand til stråtag, høstakke, skovområder og lignende: 100 meter
  • Afstand til dyrehold, hundekenneler og udegående dyr: 100 meter
  • I blæsevejr fordobles alle afstande til 200 meter.

Raketter

  • Afstand til stråtag, høstakke, skovområder og lignende: 200 meter
  • Afstand til dyrehold, hundekenneler og udegående dyr: 200 meter
  • I blæsevejr fordobles alle afstande til 400 meter.

Fakta om sikkerhedsafstande til personer

  • På fyrværkeriet skal der stå, hvor lang sikkerhedsafstand man skal holde til personer.
  • I blæsevejr er det en god idé at holde ekstra god afstand, hvis det blæser over fem sekundmeter.
  • Blæser det særligt meget, bør man overveje helt at lade være med at fyre af.

Kontakter

Sikkerhedsstyrelsens pressevagt kan kontaktes på telefonnummer 22 38 44 51.

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Samarbejde mellem myndigheder giver mere effektiv kontrol af værnemidler15.5.2020 11:20:29 CESTPressemeddelelse

Som et nyt initiativ for at beskytte både professionelle og borgere mod import af ulovlige værnemidler arbejder folk fra Sikkerhedsstyrelsen i øjeblikket tæt sammen med toldmedarbejdere i Kastrup Lufthavn. På en uge er antallet af behandlede sager steget fra 15 til 24 sager, og i samme periode er antallet af sager, der er overdraget til Lægemiddelstyrelsen, steget fra 13 på landsplan til 20 alene i Københavns Lufthavn, hvor halvdelen af alle forsendelser kommer ind i Danmark.

Undgå ulykker: Tjek trampolinen og hop med hovedet20.3.2020 06:30:00 CETPressemeddelelse

Skoler og daginstitutioner er lukkede, og det betyder, at rigtig mange forældre er hjemme med deres børn i disse dage. Samtidig viser forårsvejret sig fra sin solrige side, og det betyder, at mange børnefamilier finder havetrampolinen frem igen. Desværre ender hopperiet engang imellem med ulykker. Børneulykkesfonden og Sikkerhedsstyrelsen giver gode råd til god hoppeadfærd og sikkerhedstjek af trampolinen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum