Aalborg Universitet

AAU-studerende sælger egne produkter på Designer's Market

Del

40 studerende i industrielt design på AAU udstiller og sælger torsdag 4. april deres egne produkter til Designer’s Market på CREATE. Det sker som et led i et undervisningsforløb, hvor de har fået 10 dage til at omsætte tanke til produkt.

En lampe til både bord og loft, drinksglas med en betonskal og et kombineret kreditkort- og solbrilleetui. Det er blot nogle af de produkter, du kan møde til Designer’s Market på AAU CREATE torsdag 4. april kl. 11-14. Her udstiller og sælger 40 kandidatstuderende i industrielt design produkter, som de har produceret i forbindelse med et undervisningsforløb i kurset ”Advanced Integrated Design: Business Development”.

Fra viden til handling

- Det er vigtigt at kunne sætte teori og abstrakte designprocesmodeller i spil i virkeligheden, så en universitetsuddannelse ikke kun bliver akademisk videnproduktion. Ved at sætte vores designstuderende til at handle og virkeliggøre deres tanker, bliver produktudviklingsproblematikkerne pludselig meget konkrete og vedkommende, fortæller lektor og kursusholder Christian Tollestrup.

De studerende har som en del af undervisningen fået ca. 10 hverdage til at designe, konstruere og fremstille mindst 20 stk. af et produkt, som markedsføres og sælges på torsdagens marked. På denne måde efterlignes virkelighedens tidspres på produktudvikling, blot i mindre skala.

Fokus på entreprenørskab

- Den handlingsorienterede tilgang hænger sammen med en entreprenørskabsvinkel på design, hvor studerende skal se, at de faktisk er godt forberedte til at skabe værdi i virkeligheden. Det er blot anden gang vi afholder Designer’s Market, og første runde har allerede skabt det første spin-off, hvor en kursusopgave er blevet ført videre, fortæller Christian Tollestrup.

Lampen STØBT er snart tilgængelig på stobt.dk, hvor to studerende har taget projektet videre og er nu i gang med at udvikle flere produkter i serien.


- Vi fik en unik mulighed for at få sat egne evner på prøve, samt at producere og sælge vores første designprodukt. Den succesoplevelse vi fik på markedet med vores lampedesign gav blod på tanden til at drive forretning med projektet. Det har været en fantastisk måde at få erfaringer med drift og etablering af virksomhed, fortællerMikkel Thomassen og Sofus Amby Jørgensen.

FAKTA OG KONTAKT:

Designer’s Market er en del af kurset ”Advanced Integrated Design: Business Development” på 2. semester på kandidaten i industriel design engineering på Aalborg Universitet. Kursusholder Christian Tollestrup kan kontaktes på 21142444 / cht@create.aau.dk

 Designer’s Market finder sted på CREATE, Rendsburggade 14, torsdag 4. april 2019. Gratis adgang.

Læs mere om eventet på facebook via linket her: https://www.facebook.com/events/344669103058734/

Nøgleord

Kontakter

Christian Tollestrup, tlf.: 21142444, e-mail: cht@create.aau.dk

Billeder

Links

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Big data skal forbedre byggeriets produktivitet1.7.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Aalborg Universitet og Byggeriets Evaluerings Center (BEC) har i dag aftalt et samarbejde om at samle data fra evalueringer af byggeprojekter med geodata og registerdata om bygningskarakteristika m.v. BEC vil stille sine data til rådighed for Aalborg Universitet, og universitetet vil videreudvikle byggeevalueringerne i samarbejde med BEC’s medlemsvirksomheder. Formålet er at give ny viden, som i afgørende grad kan forbedre byggeriets produktivitet. Samtidig vil det være muligt at inddrage nye områder, fx bæredygtighed, i evalueringerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum