Aalborg Universitet

AAU Europas bedste ingeniøruniversitet

Del

Internationalt anerkendt rangliste udnævner for fjerde år i træk Aalborg Universitet som det bedste ingeniøruniversitet i Europa

Aalborg Universitet (AAU) er stadig det bedste universitet i Europa inden for ingeniørvidenskab. Det fastslår U.S. News & World Report, som netop har offentliggjort ranglisten ”Best Global Universities 2021.”

Hos AAU’s ledelse er der stor glæde over den flotte placering.

− Det er en fantastisk god dag for AAU og et kæmpe skulderklap til alle vore dygtige medarbejdere, som hver dag præsterer deres ypperste for at levere undervisning og forskning i verdensklasse, siger rektor Per Michael Johansen.

Ranglisten ”Best Global Universities” er baseret på 13 indikatorer, der måler universiteternes akademiske forskningsresultater og deres globale og regionale omdømme. Fire år i træk har de indikatorer nu placeret AAU helt i den europæiske top.

− At vi stadig ligger helt i spidsen af Europas ingeniøruniversiteter er et udtryk for, at vores forskningsmiljøer på ingeniørområdet har et solidt fundament, men også at de konstant udvikler sig og er med til at sætte den internationale dagsorden på en række vigtige områder, siger Per Michael Johansen.

Ud over topplaceringen i Europa indtager AAU en fornem placering på verdensplan, hvor universitetet ligger nr. seks på området. Desuden markerer AAU sig for andet år i træk i toppen inden for den nye kategori ”Electrical and Electronic Engineering”, hvor universitetet er bedst i Europa og nr. tre i verden.

FAKTA

Kontakter

Rektor Per Michael Johansen kan kontaktes via chefrådgiver Bo Jeppesen, 61 40 40 61, boje@adm.aau.dk.

Billeder

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Nyt studie fra AAU og Oxford Universitet: Særlige tekniske funktioner afgør hvor sikre robotplæneklippere er for pindsvin26.4.2021 09:49:59 CEST | Pressemeddelelse

Et stigende antal danskere bruger robotplæneklippere til at vedligeholde deres græsplæner. Samtidig er robotplæneklippere ofte blevet udnævnt som en alvorlig trussel mod pindsvin. Spørgsmålet er, om denne antagelse holder stik? I et nyt videnskabeligt studie har pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen sammen med kolleger fra Aalborg Universitet og Oxford Universitet kastet lys over sagen. Forskningen viser, at robotplæneklippernes evne til at opdage og dermed undgå at skade pindsvinene varierer væsentligt. Forskellige tekniske funktioner kan optimere robotplæneklippernes sikkerhed og dermed også pindsvinenes sikkerhed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum