Aarhus Universitet: Health

Aarhus Universitet bidrager til internationalt vaske-hænder-hit

Del

Professor og centerleder Peter Vuust fra Center for Music in the Brain ved Aarhus Universitet har forfattet en ’vaske-hænder-sang’ som del af WHO's internationale håndhygiejne-dag d. 5. maj

Som del af WHO's internationale håndhygiejne-dag d. 5. maj (https://cleanhandssavelives.org/) udkommer “Vaske hænder-sangen”, som skal hjælpe børn og voksne til at vaske hænder på den måde, som WHO’s retningslinjer foreskriver. Håndhygiejne er den primære måde, hvorpå man forebygger smitteoverførsel mellem mennesker. For at sikre, at vi fortsat vasker hænder på den korrekte måde, også når samfundet gradvist genåbnes, opfordrer WHO til, at forældre og børn synger “Vaske hænder-sangen”, mens de vasker hænder.


Den nye tekst er forfattet af professor og centerleder Peter Vuust og lektor Bjørn Petersen fra Center for Music in the Brain (MIB), Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium. Sangen, som går på melodien til “Mester Jakob”, udkommer som led i et internationalt initiativ, der omfatter versioner på 28 forskellige sprog https://cleanhandssavelives.org/hand-washing-song/)

Den danske tekst er udarbejdet i overensstemmelse med WHO’s retningslinjer for håndvask. Den er valideret af professor, dr. med. centerleder, Leif Østergaard.


Demonstrationsvideo af “Vaske hænder-sangen” findes via linket: https://youtu.be/0pGCIIpLXLg

Sangen er spillet og sunget af Thor Møller Christensen og Cecilie Møller.

VASKE HÆNDER - SANGEN

Vaske hænder, mellem fingre

For og bag, gnub og skrub 

Fingrene roteres, hænderne masseres

Tommeltot, gnides godt

Kontakt:

Professor Peter Wuust

Center for Music in the Brain

petervuust@gmail.com

27119471

Nøgleord

Information om Aarhus Universitet: Health

Aarhus Universitet: Health
Aarhus Universitet: HealthHealth er det sundhedsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet, hvis hovedopgaver er forskning og uddannelse.

Fakultetet udbyder en lang række sundhedsuddannelser, bl.a. læge, tandlæge, idræt og folkesundhedsvidenskab.

Health består af fem institutter, ca. 4.400 studerende, 1.500 ansatte og 600 ph.d.-studerende.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Health

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum