Aarhus Teater

Aarhus Teaters Sofia Nolsøe vinder prestigefyldt teaterpris

Del

Aarhus Teaters ensembleskuespiller Sofia Nolsøe har netop modtaget en af teaterbranchens mest prestigefyldte hædersbevisninger: Teaterpokalen 2021. Det skete mandag aften ved en festlig prisoverrækkelse på Folketeatret. Med prisen skriver Nolsøe sig ind i en fornem række af store navne, der har modtaget prisen, bl.a. Ghita Nørby, Bodil Jørgensen og Lars Mikkelsen. Sofia Nolsøe vinder Teaterpokalen for sine præstationer i forestillingerne A Clockwork Orange og Når vi døde vågner.

Sofia Nolsøe i A Clockwork Orange. Foto: Aarhus Teater/ Anna Marín Schram
Sofia Nolsøe i A Clockwork Orange. Foto: Aarhus Teater/ Anna Marín Schram

”Man er aldrig i tvivl om, hvornår du træder ind på scenen”

- fra juryens motivering

Journalist ved Radio4 og anmelder på Kristeligt Dagblad Lene Grønborg Poulsen overrakte prisen og motiverede valget af Sofia Nolsøe på vegne af juryen således:

”Man er aldrig i tvivl om, hvornår du træder ind på scenen. Du tager rummet med en stor overbevisende kraft og favner hele spektret, så vi som publikum ender helt yderst på stolekanten og trækker eller holder vejret med dig. (…) Spændvidden er (…) stor, når man med nerve mestrer alt fra det naturalistiske og surreelle hos Ibsen til det vilde og voldlige i 1960’ernes ”A Clockwork Orange”.

Med prisen modtog Sofia Nolsøe 50.000 kr. og selve Teaterpokalen, en sølvskål udført af sølvsmed Manuel Sjødahl.

Teaterdirektør på Aarhus Teater Trine Holm Thomsen siger om hæderen til Sofia Nolsøe:

“Jeg er ovenud glad for, at Sofia hædres med denne fornemme pris. Hun er en yderst begavet skuespiller og en fantastisk kreativ, stærk og medskabende kraft i forestillinger som A Clockwork Orange og Når vi døde vågner, som hun får prisen for. Samtidig er det så dejligt, at Aarhus Teaters dygtige skuespillere i den grad bemærkes og fremhæves ved flere lejligheder”.

Sofia Nolsøe var i fornemt selskab i rækken af nominerede til Teaterpokalen 2021:

  • Sceneinstruktør Viktor Tjerneld for En folkefjende - Nørrebro Teater & Odense Teater 
  • Skuespiller Søren Pilmark for En folkefjende - Nørrebro Teater & Odense Teater
  • Skuespiller Anette Støvelbæk for Sandhed og konsekvens - Teatret ved Sorte hest
  • Solodanser Ida Praetorius for Romeo og Julie - Det Kongelige Teater 
  • Koreograf og instruktør Stephanie Thomasen for Plejer er død – Limbo - Uppercut Danseteater

Hovedrolle i Cabaret

Sofia Nolsøe er netop nu aktuel i Christian Lollikes Kagefabrikken, der spiller på Scala til 18. december. Til maj 2022 kan publikum opleve hende i hovedrollen som den ikoniske Sally Bowles i musicalen Cabaret. Her hensættes Store Scene til de løsslupne Berlin i 1930, hvor der fra natklubben Kit Kat Klub hver aften lyder "Willkommen - Bienvenue - Welcome!"

Forestillingen iscenesættes af Niclas Bendixen, har scenografi af Benjamin La Cour og Sascha Dupont som kapelmester. Premiere 5. maj.

Sofia Nolsøes roller på Aarhus Teater

Sofia Nolsøe er uddannet fra Statens Teaterskole i 2011.Efter at have optrådt på adskillige teatre i hovedstaden blev hun i 2015 en fast del af Aarhus Teaters ensemble, hvor hun har medvirket i en lang række forestillinger:

2021/22
Cabaret (Sally Bowles – hovedrolle)
Kagefabrikken (Zeinab)
Når vi døde vågner (Maja)

2020/21
A Clockwork Orange (Bum)

2019/20
Lazarus (Elly)

2018/19
Dancer ind the dark (Selma – hovedrolle)
Erasmus Montanus (Lisbed)
Friheden
The Rocky Horror Show (Magenta)

2017/18
Lav Sol

2016/17
Erasmus Montanus (Lisbed – Årets Teaterforestilling 2017)
American Spirit

2015/16
Familien der kunne tale om alt (Asta)
Fornuft og følelse (Elinor Dashwood)
Imagine

Om Foreningen af danske teaterjournalister

Foreningens priser støttes af Slots - og Kulturstyrelsen. Teaterpokalen er Danmarks ældste teaterpris, som siden 1933 er blevet uddelt af Foreningen Danske Teaterjournalister. En lang række store navne i dansk teater har modtaget prisen, bl.a. Liva Weel, Osvald Helmuth, Bodil Kjer, Clara Pontoppidan, Ghita Nørby, Bodil Jørgensen og Lars Mikkelsen. https://teaterjournalist.dk/

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger hos kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 42134700 / presse@aarhusteater.dk

Billeder

Sofia Nolsøe i A Clockwork Orange. Foto: Aarhus Teater/ Anna Marín Schram
Sofia Nolsøe i A Clockwork Orange. Foto: Aarhus Teater/ Anna Marín Schram
Download
A Clockwork Orange. Foto: Aarhus Teater / Anna Marín Schram
A Clockwork Orange. Foto: Aarhus Teater / Anna Marín Schram
Download
Sofia Nolsøe og Kasper Leisner i Når vi døde vågner. Foto: Aarhus Teater / Rumle Skafte
Sofia Nolsøe og Kasper Leisner i Når vi døde vågner. Foto: Aarhus Teater / Rumle Skafte
Download
Sofia Nolsøe og Patrick Baurichter i Når vi døde vågner. Foto: Aarhus Teater / Rumle Skafte
Sofia Nolsøe og Patrick Baurichter i Når vi døde vågner. Foto: Aarhus Teater / Rumle Skafte
Download
Cabaret på Aarhus Teater. Foto: Per Arnesen
Cabaret på Aarhus Teater. Foto: Per Arnesen
Download
Sofia Nolsøe. Foto: Aarhus Teater / Kim Glud
Sofia Nolsøe. Foto: Aarhus Teater / Kim Glud
Download

Information om Aarhus Teater

Aarhus Teater
Aarhus Teater
Teatergaden 1
8000 Aarhus C

89 33 23 00http://www.aarhusteater.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Aarhus Teater udskyder premiererne på Romeo & Julie og Sandmanden19.1.2022 09:44:17 CET | Pressemeddelelse

Corona har for alvor gjort sit indtog på Aarhus Teater med 46 smittede siden 1. januar. Det betyder, at prøverne på Shakespeares ROMEO & JULIE og Lollikes dramatisering af SANDMANDEN aktuelt ikke kan gennemføres. Dermed ser teatrets ledelse sig nødsaget til at udskyde de to premierer til hhv. 10. februar og 22. februar. Samtidig aflyser teatret helt den publikumsinvolverende forestilling TIL DE LYSE MORGENER, der må udskydes til et senere tidspunkt. Til gengæld fastholdes urpremieren på monologen THE SUPREME GENTLEMAN d. 5. februar.

350 gymnasieelever dyster i kunsten at anmelde teater4.1.2022 12:03:55 CET | Pressemeddelelse

6. januar 2022 løber finalen på et nyt projekt af stablen på Aarhus Teater, hvor vinderne af TeaterAnmelderiet 2021/22 kåres. 350 gymnasieelever fra fire østjyske gymnasier har i løbet af efteråret dystet i at producere teateranmeldelser på forskellige platforme. TeaterAnmelderiet er et samarbejde mellem DMJX og Aarhus Teater, der også stod bag Gentænk Teateranmeldelsen i Kulturhovedstadsåret 2017 i Aarhus. Projektet fortsætter i næste sæson.

Teaterprojekt gør børn klogere14.10.2021 12:55:02 CEST | Pressemeddelelse

Et stærkt samarbejde mellem Aarhus Kommune, Spar Nord Fonden og Aarhus Teater om Åben Skole-projektet EJ BLOT TIL LYST betyder, at tusindvis af skolebørn og deres lærere kan dygtiggøre sig i danskfaget gennem mødet med scenekunsten. Dermed bliver de ikke blot dygtigere til Dansk, men også klogere på livet, viser en forskningsrapport fra Aarhus Universitet. Aarhus Teaters læringsafdeling AT Læring har netop modtaget en bevilling på knap 3 mio. kr. til en videreførelse af EJ BLOT TIL LYST, som dermed er sikret frem til 2025.

Årets mest velsmagende musical åbner teatret3.5.2021 08:21:31 CEST | Pressemeddelelse

6. maj er en mærkedag, for her må teatrene åbne igen. For Aarhus Teater har der hele tiden stået et stort X i kalenderen den 6. maj, for der har vi Danmarkspremiere på “slik”-musicalen Charlie & Chokoladefabrikken. Vi sparker døren til publikum op med et brag, ja, faktisk med den største opsætning i årtier. Alle afdelinger er i fuld sving med at skabe en fortryllende godtepose til publikum. Og der er chokolade, masser af chokolade, ja, faktisk en helt vandfald af det. Charlie & Chokoladefabrikken er en samproduktion med Østerbro Teater, hvor forestillingen skal spille med eget cast i februar 2022.

Aarhus Teater offentliggør i dag repertoiret for sæson 2021/2228.4.2021 07:58:01 CEST | Pressemeddelelse

Ud af corona-døsen – hyldest til passionen, det kødelige og fællesskabet Teaterdirektør Trine Holm Thomsen løfter i dag sløret for, hvad publikum kan opleve på Aarhus Teater i sæson 2021/22. Efter mere end et år med nedlukning, smittefare og afstandskrav har vi sammensat et program der hylder passionen, det kødelige, sanseligheden og vildskaben Det er ingen hemmelighed, at corona har været hård ved kunstinstitutionerne og kulturlivet. Det gælder også Aarhus Teater, hvor vi i perioder kun har kunnet spille for et begrænset publikum og i andre perioder har været lukket helt ned – som vi også er i skrivende stund. Vi har været overladt til streaming hjemme i sofaen, og selv om vi har kunnet læse bøger, se film og høre musik, tror jeg, de fleste har savnet det, den levende kunst kan give os: Kunstneriske oplevelser, vi kan være sammen om. Scenekunst, der foregår her og nu, som pirrer og vender op og ned på vores vante perspektiver, og som får os til at se livet og hinanden med nye øjne. Te

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum