DI Østjylland

Aarhus rykker frem i feltet til Danmarksmesterskabet i erhvervsvenlighed

Del

Aarhus Kommune får sit bedste resultat i fire år i DI´s årlige måling af erhvervsvenligheden på tværs af landet, Lokalt erhvervsklima. Det bliver i år til placering som nr. 77 ud af de 93 kommuner, der er målt på, hvilket er en fremgang på otte pladser.

- Sidste år fik Aarhus sin dårligste placering i Lokalt Erhvervsklima nogensinde, så det er glædeligt og også fortjent, at Aarhus nu er på vej op igen, siger Anders Strange, som er formand for DI Østjylland.

- Aarhus er inde i en positiv udvikling på mange områder. Arbejdsstyrken er meget veluddannet, der bliver registreret mange nye virksomheder, og der er fremgang i antallet af nye borgere, der vælger at flytte til Aarhus. På alle tre områder kan man slå op i statistikken og se, at Aarhus her ligger lunt i top-10 på landsplan, og det bekræfter indtrykket af, at der er gode muligheder for udvikling og vækst i kommunen, siger den regionale DI-formand.

Formanden er stolt over at drive virksomhed i en vækstkommune af Aarhus´ kaliber, hvor der både er gang i vækstlaget af spændende virksomheder på vej og stor tilflytning af unge talenter.

- Det er helt klart en fordel, at nye virksomheder er tiltrukket af Aarhus – også for de eksisterende virksomheder. Succes avler succes, og det er alt andet lige lettere at tiltrække højtspecialiserede medarbejdere til et område i vækst, siger Anders Strange.

Men et vækstområde giver også udfordringer, og spørger man virksomhederne, så kniber det fortsat især med trafikforholdene i byen. Det er da også den kategori i undersøgelsen, som langt flest virksomheder mener, kommunen bør prioritere fremadrettet – og virksomhederne i Aarhus ligger langt over landsgennemsnittet med dette ønske.

- De mange køer på vejene i og omkring Aarhus giver stadig virksomhederne store udfordringer, når deres medarbejdere skal til og fra arbejde, når kunder og leverandører skal på besøg, og når virksomhederne skal have varer ind og ud af byen. Der har været og er stadig mange byggeprojekter, og flere er på vej – forhåbentlig også snart en Marselistunnel. Så kommunen skal fortsat huske at tage virksomhedernes bekymringer om bl.a. infrastrukturen alvorligt, siger DI Østjyllands formand Anders Strange.

Trods den pæne tilflytning til Aarhus er der alligevel mangel på dygtige medarbejdere. Mere end hver 10. virksomhed i Aarhus fortæller således, at de har mistet ordrer, fordi de ikke har kunnet skaffe medarbejdere til opgaverne.

- Det er fortsat uhyre vigtigt, at vi samarbejder om attraktive vilkår i Aarhus og omegn – både for virksomhedere og for indbyggere. Vi er afhængige af at kunne tiltrække dygtige medarbejdere, hvis vores virksomheder skal kunne holde fuld tryk på kedlerne, siger Anders Strange.

- På rigtig mange områder gør Aarhus Kommune jo det rigtige. Jeg oplever en stor velvilje fra den øverste politiske ledelse og den centrale administration. Nu håber jeg bare, de gode ord og intentioner siver ned igennem hele organisationen og manifesterer sig i en bedre service og bedre forhold for virksomhederne, siger formand for DI Østjylland Anders Strange.

Se alle resultater på di.dk/le18 - her kan du sammenligne kommuner og se placeringer i alle kategorierne i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2018

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er niende år i træk, at DI laver undersøgelsen.

  • Knap 7.700 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer i alt 350.000 arbejdspladser, hvilket svarer til knap 20 pct. af den private beskæftigelse.

  • Her i 2018 er undersøgelsen udvidet med enkelte nye spørgsmål og flere nye statistiske indikatorer. Undersøgelsen giver derfor et endnu mere nøjagtigt billede af kommunernes erhvervsvenlighed. Det betyder dog, at sammenligning med placeringer i tidligere år skal tages med et mindre forbehold.

  • Som noget nyt er resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer også opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.

  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI Michael Jul-Nørup Pedersen, mjnp@di.dk, tlf.: 2924 7009 eller pressekoordinator Jonas Forup Stubkjær, jofs@di.dk, tlf.: 2830 1544

Billeder

Information om DI Østjylland

DI Østjylland
DI Østjylland



For yderligere information om DI Østjylland:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Østjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Østjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye