Aarhus Havn

Aarhus Havn er ny transithavn for kommende amerikansk militær logistikoperation

Del
I den kommende uge vil amerikanske soldater, materiel og køretøjer ankomme til Aarhus Havn. Det sker, fordi USA for første gang har valgt Aarhus Havn som ny transithavn for værtsnationsstøtte til USA.
Aarhus Havn er for første gang valgt til transithavn for amerikansk militær logistikoperation
Aarhus Havn er for første gang valgt til transithavn for amerikansk militær logistikoperation

Det amerikanske fragtskib ARC Independece anløber i den kommende uge Aarhus Havn med omkring 600 stk. militært materiel og køretøjer, der skal videre mod Østeuropa. Det bliver en helt særlig opgave for Danmarks største erhvervshavn, fortæller Thomas Haber Borch, der er CEO hos Aarhus Havn:

Det bliver en helt særlig opgave, som vi ikke tidligere har prøvet. Men vores allervigtigste opgave er at stille effektivt infrastruktur til rådighed. Det gælder i dag, i morgen og når USA, som Danmarks nære alliancepartner, ønsker at bruge Aarhus Havn som transithavn i forbindelse med en militær operation. Og det er vi selvfølgelig klar til.

Den militære logistikoperation på Aarhus Havn er en del af den danske værtsnationsstøtte, som er en integreret del af de opgaver, alle NATO-medlemmer skal kunne gennemføre, og som består i at støtte en planlagt rotation af amerikanske enheder til USA's styrkede tilstedeværelse i Europa.

Operationen understreger, at Aarhus Havn er en central del af den nationale og internationale kritiske infrastruktur. Havnen er placeret tæt på Østersøen og kan håndtere operationer af den her karakter. Vi kan derfor være med til at sikre, at Danmark, som NATO-alliancepartner, kan bistå amerikanerne med en hurtig og effektiv logistikoperation gennem Danmark, siger Thomas Haber Borch.

Dele af Aarhus Havn vil i forbindelse med operationen være lukket ned, og der vil i perioden være amerikanske soldater i området omkring havnen.

Forsvaret gennemfører den amerikanske militære logistikoperation på Aarhus Havn med støtte fra blandt andre Østjyllands Politi, Aarhus Havn, Hjemmeværnet og andre relevante myndigheder.

Læs mere om operationen på Forsvarets hjemmeside: Første gang: amerikansk militær materiel og køretøjer i Aarhus havn (forsvaret.dk)

Fakta om Aarhus Havn

  • Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn med godsomsætning på over 11 mio. tons (2022).
  • To tredjedele af alt containergods, der kommer til Danmark, sejler ind i Aarhus Havn.
  • Aarhus Havn er en central del af den internationale og nationale kritiske infrastruktur og kategoriseret som en såkaldt EU Coreport.
  • Der er omkring 200 virksomheder på Aarhus Havn og samlet skaber aktiviteterne på havnen mere end 17.000 fuldtidsbeskæftigede i Danmark.
  • Aarhus Havn har infrastrukturen til at servicere de største skibe i verden.

Kontakter

Billeder

Aarhus Havn er for første gang valgt til transithavn for amerikansk militær logistikoperation
Aarhus Havn er for første gang valgt til transithavn for amerikansk militær logistikoperation
Download
Thomas Haber Borch, CEO hos Aarhus Havn.
Thomas Haber Borch, CEO hos Aarhus Havn.
Download

Information om Aarhus Havn

Aarhus Havn
Aarhus Havn
Vandvejen 7
8000 Aarhus C

https://www.portofaarhus.dk/

Aarhus Havn er Danmarks største havn og en central del af den nationale og internationale kritiske infrastruktur. Havnen har på containerområdet en markedsandel på knap 70 pct. og er den største, offentlige bulkhavn. Det betyder, at meget store dele af de danske varer kommer ind i landet via Aarhus Havn, ligesom en markant del af dansk eksport afskibes fra havnen ud til hele verden. Aarhus Havn tilvælges desuden af flere og flere krydstogtskibe, der årligt medbringer mange tusinde turister til Aarhus om hele den østjyske region. 

Aarhus Havn er derudover en betydelig færgehavn, som årligt betjener cirka 1.300.000 personbiler og mere end 3 mio. passagerer. Området på Aarhus Havn er et aktivt erhvervsområde med cirka 150 virksomheder. Aktiviteterne på Aarhus Havn skaber mere end 17.000 job og en årlig værditilvækst på hele 12,2 mia. kr. 

 

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Havn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Havn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum