DI Østjylland

Aarhus forsætter fremgang i erhvervsklimaet

Del

Kommunen får bedste placering i seks år i undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima 2020 fra Dansk Industri.

Aarhus Kommune fortsætter sin fremgang og går en enkelt plads frem i årets erhvervsklimamåling fra Dansk Industri (DI). Kommunen er nu nr. 68, og det er den bedste placering i seks år. Vurderingen er baseret på besvarelser fra godt 300 virksomheder i Aarhus, som overordnet mener, at erhvervsvenligheden er stigende i kommunen.

- Det er mit klare indtryk fra jævnlig dialog med såvel borgmester som rådmænd, at der i Aarhus er et stort fokus på at give erhvervslivet gode betingelser for udvikling. Senest med etablering af et nyt Erhvervskontaktudvalg, hvor vi også er inviteret ind, siger Anders Strange, formand for DI Østjylland.

- Det er blot fortsat vigtigt, at der klart og synligt bliver vist, at kommunen kan håndtere den store tilvækst af både indbyggere og arbejdspladser. Og så skal de gode intentioner slå igennem alle de steder, hvor erhvervslivet møder kommunen, siger Anders Strange.

Bedre infrastruktur ønskes
Det er stadig et meget stort ønske fra virksomhederne, at kommunen først og fremmest skal arbejde for en bedre infrastruktur.

- Der er præsenteret en spændende samlet mobilitetsplan for Aarhus, men selvom gravkøerne er i gang forskellige steder i byen, er der jo stadig nogle store sorte pletter ved Marselistunnellen og E45. Virksomhederne vil se handling, siger Anders Strange.

Anders Strange fremhæver i den forbindelse, at vurderingen af den kollektive trafik i Aarhus nu vurderes væsentligt højere, end da Letbanen havde sine startudfordringer. Det er næppe en blåstempling af letbanen som det eneste rigtige men nærmere, at der er sammenhæng mellem indsats og vurdering fra virksomhedsside.

Et andet område, der har haft kommunens bevågenhed, er en bedre udbudsproces for private leverandører. Det anerkender virksomhederne med en større tilfredshed, som svarer til en placering midt i feltet af landets kommuner. Men der er fortsat plads til forbedring i dialogen mellem erhvervsliv og såvel politikere som embedsmænd, som faktisk går tilbage i årets måling.

Ikast-Brande topper Dansk Industris undersøgelse på landsplan, og i Østjylland er Favrskov bedst placerede kommune på en 18. plads.

Placering i Lokalt Erhvervsklima 2010-2020

Kommune

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

Aarhus

61

39

56

63

67

78

78

85

77

69

68

 

Østjyske kommuners placering i Lokalt Erhvervsklima 2020

Kommune

2020

Aarhus

68

Skanderborg

33

Norddjurs

86

Favrskov

18

Randers

75

Syddjurs

48

 

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2020

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks mest omfattende undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar. 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger – kontakt chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen, mail mjnp@di.dk , tlf.: 2924 7006 eller presserådgiver Nis Peder Kolby, mail: nipk@di.dk, tlf.: 4032 3400

Billeder

Information om DI Østjylland

DI Østjylland
DI ØstjyllandFor yderligere information om DI Østjylland:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Østjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Østjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum