
Farlige tarmbakterier stammer ikke fra dansk kød
Det er ikke dansk kød, der skaber problemer med de farlige resistente bakterier CPE og VRE.
Det fastslår chefkonsulent Jan Dahl fra Landbrug & Fødevarers afdeling for Fødevaresikkerhed, veterinære forhold & risikoanalyse.
- Vi ser ikke CPE (carbapenem-resistente coli-bakterier) i dansk produceret kød. Det er undersøgt i myndighedernes overvågningssystem DANMAP. Antibiotika af gruppen Carbapenemer må slet ikke bruges til produktionsdyr i EU. De er dog påvist enkelte gange i europæisk produceret kød, siger, siger Jan Dahl.
Den anden bakterie, der omtales i Ekstra Bladet, er VRE (vancomycin-resistente enterokokker. Den er ikke set i dansk kød de sidste år, men er fundet tidligere. Den nuværende spredning blandt mennesker i Danmark har med stor sikkerhed intet med kød at gøre.
- Vi ser altså heldigvis ikke de bakterier i dansk produceret kød. Og for at undgå, at det sker i fremtiden, har vi sat ind med flere tiltag . Vi er således helt stoppet med at bruge antibiotika af typen 3. og 4. generations cefalosporiner, og bruger altså slet ikke carbapener, som billedligt talt er næste trin på stigen, når en bakterie ikke kan behandles med cefalosporiner. Samtidigt arbejder vi løbende med at nedbringe brugen af antibiotika i landbruget helt generelt, siger Jan Dahl.
Kontakter
Søren Andersen, pressechef, Landbrug & Fødevarer, 21567011 eller sand@lf.dk
Information om L&F
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.
Følg pressemeddelelser fra L&F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra L&F
Foreningen Biogasbranchen: Danmark er foregangsland med 25 pct. biogas i 202226.4.2018 12:17:54 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen lægger i sit oplæg til det kommende energiforlig op til en fortsat udbygning på biogasområdet, og at eksisterende biogasanlæg kan fortsætte på de nuværende vilkår en årrække.
L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst26.4.2018 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.
L&F: ’Made in Denmark’ åbner døre i Mexico23.4.2018 07:12:36 CEST | Pressemeddelelse
Med weekendens nyhed om en ny og forbedret handelsaftale mellem EU og Mexico, er tidspunktet ideelt, når Landbrug & Fødevarer de kommende dage er hovedarrangør af et eksportfremstød til Mexico. Fremstødet begynder i dag.
Nye anbefalinger sætter maden i centrum20.4.2018 07:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Advisory Board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag deres anbefalinger til regeringen repræsenteret ved fem ministerier. Landbrug & Fødevarer byder anbefalingerne velkomne, og opfordrer ministerierne til aktivt at gå videre med dem. Meget gerne med inddragelse fra erhvervet.
Kommissionen: Reduktion i betaling af spildevand er berettiget19.4.2018 14:56:41 CEST | Pressemeddelelse
L&F er lettet over afgørelse fra Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling.