Kommissionen: Reduktion i betaling af spildevand er berettiget
Kommissionen har netop offentliggjort i en pressemeddelelse, at virksomheders reduktion i deres spildevandsbetaling ikke defineres som statsstøtte.
Det er en rigtig glædelig nyhed for fødevareerhvervet, og Landbrug & Fødevarer har gennem hele forløbet lagt stor vægt på at sikre, at afgørelsen blev truffet på et fyldestgørende grundlag.
- Det er en fantastisk nyhed, som har stor betydning for vores erhverv. Vi skylder vores medlemsvirksomheder en stor tak. Uden dem havde vi ikke fået den nødvendige dokumentation, der ligger til grund for afgørelsen, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør, Landbrug & Fødevarer.
Efter et længere forarbejde og på opfordring fra Landbrug & Fødevarer indførte regeringen i 2014 en trappemodel i spildevandsbetalingen.
Den medførte, at store fødevarevirksomheder får en spildevandsbetaling, som afspejler omkostningerne ved at rense vandet på bedre vis.
Derfor får virksomhederne nu deres spildevandsregning halveret, svarende til en samlet lettelse for fødevareerhvervet på et større tocifret millionbeløb årligt.
Vand sikrer høj fødevaresikkerhed
Det er på baggrund af dette, at Kommissionen har stillet spørgsmålstegn ved, om der er tale om en direkte statsstøtte til virksomhederne.
I den forbindelse har Landbrug & Fødevarer – i tæt samarbejde med medlemsvirksomheder – hjulpet Energistyrelsen med dokumentation og lignende, der beviser, at der ikke er tale om statsstøtte.
- Vores høje, danske fødevaresikkerhed, som vi er anerkendt for i hele verden, bygger på et betydelig behov for vand. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne fortsat kan få en lettelse i deres høje vandudgifter, siger Flemming Nør-Pedersen.
Der er tale om et større tocifret millionbeløb, som fødevareerhvervet potentielt skulle have betalt tilbage, hvis Kommissionen havde afgjort det som statsstøtte.
For yderligere kontakt: Caroline Gerd Frandsen, pressekonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf. 20 76 17 90, cagf@lf.dk
Billeder
Information om L&F
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.
Følg pressemeddelelser fra L&F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra L&F
Foreningen Biogasbranchen: Danmark er foregangsland med 25 pct. biogas i 202226.4.2018 12:17:54 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen lægger i sit oplæg til det kommende energiforlig op til en fortsat udbygning på biogasområdet, og at eksisterende biogasanlæg kan fortsætte på de nuværende vilkår en årrække.
L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst26.4.2018 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.
L&F: ’Made in Denmark’ åbner døre i Mexico23.4.2018 07:12:36 CEST | Pressemeddelelse
Med weekendens nyhed om en ny og forbedret handelsaftale mellem EU og Mexico, er tidspunktet ideelt, når Landbrug & Fødevarer de kommende dage er hovedarrangør af et eksportfremstød til Mexico. Fremstødet begynder i dag.
Nye anbefalinger sætter maden i centrum20.4.2018 07:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Advisory Board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag deres anbefalinger til regeringen repræsenteret ved fem ministerier. Landbrug & Fødevarer byder anbefalingerne velkomne, og opfordrer ministerierne til aktivt at gå videre med dem. Meget gerne med inddragelse fra erhvervet.
Ny statistik: Øko-arealet sætter ny rekord17.4.2018 08:17:45 CEST | Pressemeddelelse
Det økologiske areal har aldrig været større, end det er nu. Det viser en ny opgørelse fra Landbrugsstyrelsen. Den statistik vækker glæde hos Landbrug & Fødevarer.