Aarhus Universitet

9.678 drømmer om en uddannelse på Aarhus Universitet

Del

Igen i år har rigtig mange sat en uddannelse ved Aarhus Universitet øverst på listen. I alt har Aarhus Universitet modtaget 9.678 førsteprioritetsansøgninger, hvilket er seks procent færre end sidste års rekordår.

Aarhus Universitet hilser de mange ansøgninger velkomne, og rektor Brian Bech Nielsen glæder sig over en fortsat høj søgning til Aarhus Universitets uddannelser.

”Danmarks guld findes ikke i jorden, men i de unges hoveder og hænder. Derfor er det glædeligt, at så mange vælger at søge ind på vores forskellige uddannelser – for samfundet har brug for højtuddannet arbejdskraft og mange forskellige kompetencer”, siger han.

Der er status quo på de humanistiske og sundhedsvidenskabelige uddannelser, mens der er tilbagegang på det samfundsvidenskabelige fakultet, hvilket primært kan tilskrives en uddannelse, der er lukket som følge af dimensionering af engelsksprogede uddannelser. Der ses også et samlet fald i søgningen til de tekniske og særligt de naturvidenskabelige fag.

”Vi har gennem en årrække haft en gennemgående stigning i søgningen til vores uddannelser, og sidste år var rekordår – også til vores STEM-uddannelser. På den baggrund vækker et enkelt år med et fald ikke bekymring. Jeg glæder mig i stedet over, at flere af vores nye uddannelser på ingeniørområdet er kommet godt fra start, og så er vores fokus i høj grad på, at dem vi optager er kvalificerede og motiverede til at gennemføre deres studie”, siger Brian Bech Nielsen.

Aarhus Universitet har i år modtaget i alt 26.451 ansøgninger.

De foreløbige opgørelser viser, hvordan ansøgningerne fordeler sig på de forskellige fagområder.

Aarhus BSS

Aarhus BSS har fået i alt 9.472 ansøgninger, hvor 3.439 er førsteprioritetsansøgninger. Det er færre end sidste år, og tilbagegangen skyldes primært lukning af den engelsksprogede bacheloruddannelse i Marketing and Management Communication.

Arts

Arts har fået 7.322 ansøgninger, hvor 2.666 er førsteprioritetsansøgninger. Overordnet er det status quo med en lille fremgang på flere af de store europæiske sprog.

Health

Health har modtaget 4.436 ansøgninger, hvor 1.653 er førsteprioritetsansøgninger. Overordnet er det status quo med en fremgang på Odontologi og Tandpleje.

Science and Technology

Science and Technology har modtaget 5.221 ansøgninger, hvor 1.920 er førsteprioritetsansøgninger. Det er færre end sidste år, og tilbagegangen er størst på de naturvidenskabelige uddannelser som eksempelvis Biologi og Nanoscience.

Nøgleord

Links

Information om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet
Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus

8715 0000http://www.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum