Fjernvarmekunder sparer penge på lunt 2016
2016 har lige som de seneste år været mildere end normalt. Selvom november var kold, har december været rigtig lun. Og fortsætter det lune vejr julen over, vil 2016 have været hele 14 procent lunere end et normalt år.
Det viser en fremskrivning af Dansk Fjernvarmes opgørelse over årets graddage, der indikerer, hvor meget energi der kræves for at opvarme et gennemsnitshus.
Det luner også hos landets fjernvarmekunder.
- En gennemsnitsfamilie i et standardhus på 130 kvadratmeter og et forbrug på 18,1 MWh vil i løbet af året have sparet 1.090 kroner. Dem kan man jo så bruge på januarudsalget, oplyser teknisk konsulent Rasmus Bundegaard Eriksen fra Dansk Fjernvarme.
Det er især den meget varme sensommer og den lune december, hvor der har været flere dage med 10 graders varme, der slår ud i opgørelsen. Og det lune vejr betyder, at man på varmeværkerne har sparet brændsler, fordi der ikke er behov for at fyre så meget. Det vil især være de dyreste brændsler, som værkerne har sparet udgifterne til, fordi det ikke har været nødvendigt at tænde for spids- og reservelastkedlerne.
Sparede penge til brændsler er sparede penge for kunderne, da fjernvarmeselskaberne lever efter nonprofit-regler. Fjernvarmeselskaberne må altså ikke tjene penge på at producere og distribuere fjernvarme ud til kunderne. De skal kun betale for det, som fjernvarmen har kostet at producere og distribuere ud i radiatorerne.
DMI lovede ellers tidligere i efteråret, at det ville blive en kold vinter. Med to måneder tilbage kan det nå at komme endnu. Det skete i hvert fald ikke i december, konstaterer Rasmus Bundegaard Eriksen.
- Men fjernvarmeselskaberne er klar til at håndtere kulden, hvis den nu skulle komme i det nye år, siger den tekniske konsulent fra Dansk Fjernvarme.
Faktaboks:
GRADDAGE
Graddage er en måde at registrere, hvor meget energi vi skal bruge på at opvarme vores huse på baggrund af klimaet. Jo større graddagetal, jo større forbrug af energi.
I Danmark er basistemperaturen sat til 17 grader C. Det skyldes, at vi også får varme fra sekundære varmekilder som os selv, belysning, hårde hvidevarer, tv og computere, etc.
Hvis der fx er 5 grader C udenfor i gennemsnit i løbet af et døgn, skal vi selv opvarme boligen 12 grader C. Altså er der 12 graddage i det døgn.
På et normalår er der beregnet 3112 graddage.
Kontakter
Pressechef Rune Birk Nielsen, tlf. +45 2490 4197 el. rbn@danskfjernvarme.dk
Information om Dansk Fjernvarme
1,7 millioner husstande og mere end 3,6 millioner danskere får deres varme fra fjernvarme. Det svarer til 64 procent af alle husstande.
Danmark er internationalt førende inden for fjernvarme. Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for fjernvarmeværkerne og har knap 400 medlemmer.
Følg Dansk Fjernvarme på Facebook: facebook.com/danskfjernvarme og Twitter: @DkFjernvarme
Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Usikkerhed om gas sår tvivl om klimafremskrivning30.4.2025 13:55:25 CEST | Pressemeddelelse
Massiv opskrivning i forudsigelse af antal husholdninger med naturgasfyr i 2030 skaber usikkerhed om indfrielse af klimamål. Samtidig skaber politisk uro om klimaaftalen yderligere risiko, mener Dansk Fjernvarme.
Interesse for CCS-pulje understreger potentialet26.3.2025 12:13:46 CET | Pressemeddelelse
16 selskaber har søgt om prækvalifikation til den milliard-store statslige CCS-pulje, og det understreger det klimamæssige potentiale bag CO2-fangst, mener Dansk Fjernvarme.
Fjernvarmen buldrer derudaf: 50.000 nye kunder19.3.2025 09:37:24 CET | Pressemeddelelse
I løbet af 2024 er næsten 50.000 boliger blevet koblet på fjernvarmen. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dansk Fjernvarme glæder sig over fremgangen.
Dansk Fjernvarme: Lovende fjernvarme-takter i nyt EU-udspil26.2.2025 12:08:54 CET | Pressemeddelelse
Det er positivt, at EU som en del af et nyt udspil skal have en ny strategi for varme og køling. Den vil nemlig bane vej for, at fjernvarme kan hjælpe Europa væk fra russisk gas, mener Dansk Fjernvarme.
Fjernvarmen holder hånden under naturgasudfasningen11.2.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Tallene taler deres tydelige sprog. Det er fjernvarmen, som skrotter naturgasfyrene i Danmark, og det er fjernvarmen, der holder hånden under en stabil udfasning af naturgassen i private boliger. Det viser en status fra Evida, som har opgjort tal for naturgasudfasning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum