
Kontanthjælpsreformen rammer urimeligt hårdt
1. oktober kan kommunerne ifølge kontanthjælpsreformen begynde at trække folk i både deres kontanthjælp, integrationsydelse eller uddannelseshjælp, hvis de ikke opnår 225 timers arbejde om året ved siden af deres ydelse. Godt 48.000 personer risikerer at miste hele eller dele af deres ydelse, skriver DR Syd.
– Det er ikke i orden, at kontanthjælpsreformen rammer folk så hårdt. Jeg er dybt bekymret for konsekvenserne, der jo betyder, at endnu flere børn vil vokse op i fattigdom med dårlige muligheder for deres fremtid, siger Ejner K. Holst.
Diagnosen er forkert Baggrunden for reformen, som regeringen har indgået med de øvrige borgerlige partier, er at ”det bedre skal kunne betale sig at arbejde”.
– Men alle har allerede i dag en kontant gevinst ved at arbejde, og for langt størstedelen løber den op i flere tusinde kroner om måneden, siger han.
Både LO, Beskæftigelsesministeriet og Kraka har beregnet, at kun ganske få procent af kontanthjælpsmodtagerne har en gevinst på under 1.000 kr. ved at arbejde.
– Desuden siger både vismændene og regeringen selv, at der er en minimal beskæftigelseseffekt ved at sætte ydelserne ned. Til gengæld bliver folk fattigere – med stor risiko for at komme endnu længere væk fra arbejdsmarkedet, siger Ejner K. Holst.
– Hvis flere på overførselsindkomster skal i arbejde, må både regeringen og kommunerne pine død åbne øjnene og kigge på det enkelte menneske og se, hvad der skal til for at hjælpe vedkommende videre. Det kunne være en bedre socialpolitisk indsats, jobrotation, revalidering eller andre redskaber, som vi ved hjælper. Større fattigdom hjælper intet – tværtimod, siger Ejner K. Holst.
Læs LO og FTF’s forslag til en aktiv beskæftigelsesindsats her
Kontakt: LO’s pressetelefon, 26 11 97 10.
Information om LO • Landsorganisationen i Danmark
Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark
1000 fagforeningsfolk sætter kursen i København6.11.2018 11:25:29 CET | Pressemeddelelse
Søndag den 2. december mødes flere end 1000 fagforeningsfolk fra hele verden i København for at sætte kursen for de næste fire års kamp for bedre rettigheder for verdens lønmodtagere. For første gang nogensinde er Danmark vært for den internationale fagbevægelses kongres, ITUC. Kongressens slogan er ”Building Workers Power – Change the Rules”.
Vores nye navn er: Fagbevægelsens Hovedorganisation!26.10.2018 11:45:54 CEST | Pressemeddelelse
Mere end 80 fagforbund og i alt 1,4 millioner lønmodtagere har fået nyt navn og logo pr 1. januar 2019. LO og FTF besluttede i foråret at fusionere fra årsskiftet, og i dag har hovedbestyrelsen i den nye hovedorganisation besluttet navn og logo. Fagbevægelsens Hovedorganisation bliver navnet.
Brug den gyldne mulighed vi har til at få alle med2.10.2018 17:25:01 CEST | Pressemeddelelse
– Statsminister Lars Løkke Rasmussen understregede i sin tale, at ”alle skal med fra start”. Det er jeg helt enig med ham i. Derfor ærgrer det mig, at statsministeren – igen – misser en gylden mulighed for at give uddannelsessystemet og de unge de helt nødvendige ressourcer, der er brug for, siger LO-formand Lizette Risgaard.
Færre arbejdsløse i august – men stadig ledige hænder28.9.2018 09:40:03 CEST | Pressemeddelelse
Arbejdsløsheden faldt med 600 personer i august 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Der er nu i alt 107.000 bruttoledige, svarende til 3,9 pct. af arbejdsstyrken. Trods den faldende arbejdsløshed er der fortsat mange uden arbejde. ”Vi skal bruge de gode tider til at få alle med”, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.
Regeringens valgflæsk giver ikke mere velfærd30.8.2018 11:44:13 CEST | Pressemeddelelse
Danskerne har ikke udsigt til bedre velfærd næste år. Det fremgår af regeringens netop offentliggjorte forslag til finanslov for 2019. ”Nok så mange bløde småpakker op til næste folketingsvalg opvejer ikke regeringens årelange udhuling af danskernes velfærd. Det er det, man kalder valgflæsk”, siger Lizette Risgaard.