7 år for dyrene på Fyn
Store øjne, våde snuder, blød pels, blanke fjer eller små poter. Det lyder som en drøm for dyreelskere, men på Fyns Internat er det ikke bare en drøm om et liv med dyr, det er hverdag for de mennesker der hver eneste dag arbejder med svigtede kæledyr.
Hvert eneste år hjælper Fyns Internat flere hundrede dyr med at finde et nyt og kærligt hjem. Siden Internatet slog dørene op for 7 år siden, har over 7000 forskellige dyr fået en ny familie. Det første år Fyns Internat modtog dyr fik 931 dyr nye hjem. I 2020 er det tal næsten dobbelt så højt og 1598 dyr fik et nyt hjem efter deres tid på internatet.
I år er det andet år i træk, at internatet ikke har kunne fejre sin fødselsdag pga. corona. Normalt ville der være åbent hus, men festlighederne må vente til næste år.
Internatleder Lene Frahm har været med fra begyndelsen
Selvom det lyder som et drømmejob, så er det også hårdt arbejde at passe og hjælpe de dyr der kommer ind på internatet. Lene Frahm er internatleder og hun har været med siden dørene blev slået op. Hendes arbejdsdage kan ligge 365 dage, hele året rundt, men for Lene og resten af personalet, er det sådan det er, når man arbejder med svigtede dyr.
”Vi er de eneste dyrene har, mens de bor ved os. Heldigvis er personalet meget dedikerede og dygtige og så elsker vi vores job. Ud over det fastansatte personale kommer der en masse frivillige på internatet hver eneste dag. De kæler med kattene, går tur med hundene og er sammen med kaniner og marsvin”, fortæller Lene Frahm.
Sommeren er højsæson
Livet som internatleder er lige så meget en livsstil som et job. Dyrene på Fyns Internat har ikke andre end personalet og derfor løbes der i periode rigtig stærkt, for at kunne hjælpe alle de dyr der kommer på internat. Særligt sommerperioden er travl, med mange killinger.
Særligt mellem juli-oktober ankommer der dagligt mange svigtede katte og killinger og her løber internatet særlig stærkt. I 2020 sørgede Fyns Internat alene for at næsten 1300 katte og killinger fik en ny familie.
”Selvom hverdagen går hurtigt, så har vi altid tid til at hjælpe de dyr der kommer ind på internatet. Det skal være trygt at bede om hjælp, og derfor tager vi os god tid til at tage imod nye dyr. Heldigvis har vi en masse mennesker der støtter os med donationer, frivilligt arbejde og arv. Det gør det muligt at hjælpe mange tusinde dyr, hvert eneste år. Vi kan virkelig mærke, at lokalmiljøet støtter op om os”, afslutter Lene Frahm.
Kontakter
Medievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder


Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Din nysgerrighed får sælunger til at sulte ihjel: Lad dem være i fred9.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To sælunger er døde. Det er konsekvensen af, at mennesker er kommet for tæt på og har udvist manglende respekt for dyret. Derfor tør moderen ikke nærme sig, og sælungerne har sultet. Dyrenes Beskyttelse kommer med kraftig opfordring til at lade dem være i fred.
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum