Ishøj Kommune

6.B fra Vejlebroskolen vandt 'Smart Parat Svar' i Ishøj

Del

Den indledende Ishøj-runde i vidensquizzen ’Smart Parat Svar’ blev vundet af 6. B fra Vejlebroskolen. Dermed er klassen et skridt nærmere titlen som ’Danmarks klogeste klasse’

Der var spænding til det sidste, da fem Ishøj-klasser den 5. december kæmpede om en plads i den regionale runde til vidensquizzen ’Smart Parat Svar’.

De fem klasser stillede op med hver deres team på fem elever. Med deres klassekammerater som publikum var stemningen høj, tilråbene opbakkende og de dekorerede heppe-skilte mange.

Fem teams fra tre Ishøj-skoler

Efter seks hæsblæsende runder med spørgsmål om alt fra Harry Potter til Youtube're, vandt Vejlepros fra 6. B på Vejlebroskolen konkurrencen med 11 point over Einsteins Børn og De Kloge Skabninger fra hhv. 6. A og 6. B fra Vibeholmskolen, som hver fik 10 point.

Lige i hælene kom Brain Bananas fra 6. A på Vejlebroskolen og Team Spearmint fra 6. A på Ishøj Skole.

Alle hold klarede sig flot, og eleverne var rigtig gode til at bakke hinanden op, både når det gik godt og mindre godt.

Næste stop: Nationalmuseet

Joleen, Signe, Emil, Caroline og Metehan, som udgør vinderholdet Vejlepros, kan nu se frem til den regionale runde, der løber af stablen den 9. januar på Nationalmuseet i København. Her skal de dyste mod hele regionens dygtigste klasser.

Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig den 6. februar i Magasinet i Odense, og igen i år afholdes finalen i samarbejde med alle otte TV2-regioner.

Ishøj Bibliotek og Ishøj ungdomsskole stod bag den indledende runde i Ishøj, hvor bibliotekarerne Thomas Tiedje og John Fuglø indtog rollen som vært og dommer, mens ungdomsskolens David Dieu styrede lyd og lys med hård hånd.

Faktaboks: Hvad er Smart Parat Svar?

  • 'Smart Parat Svar er en læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005.
  • Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse.
  • Smart Parat Svar er udviklet af Gentofte Bibliotekerne og er et samarbejde mellem landets biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen og de otte TV2-regioner.

Kontakter

Thomas Tiedje, bibliotekar, Ishøj Bibliotek: ttied@ishoj.dk
John Fuglø, ungebibliotekar, Ishøj Bibliotek: jfugl@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum