
15.000 danskere så på grise med krølle på halen

Hvordan er det egentlig at være økologisk gris i Danmark? Det fik mere end 15.000 danskere fra hele landet svar på, da de søndag den 29. maj besøgte en af 10 økologisk svineproducenter der holdt åbent hus på Sofari.
Det er syvende gang de økologiske svineproducenter holder Sofari. Et arrangement, der viser forbrugerne, hvordan det økologisk svinekød bliver produceret.
- Børn og voksne får en meget positiv oplevelse, når det tager på Sofari og får lejlighed til ved selvsyn at se, hvordan de økologiske grise lever. Men det handler ikke bare om at se grisene. Mødet med landmanden, der står bag produktionen og som brænder for sin produktion, er med til at give forbrugerne en oplevelse af en produktionsgren med et meget stort engagement, siger Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Sofari.
En af de danskere der brugte søndagen på at få indblik i de økologiske grises liv var Jane Korsgaard fra København, der havde taget hele familien med på landet.
- Det at opleve værternes engagement og stolthed over det de producerer, var meget inspirerende. At se hvordan grisene lever ude på marken, hvor de små grise spurter rundt mellem foldene, var en fantastiskoplevelse siger hun.
En af de økologiske svineproducenter der viste sin produktion frem var Randi Vinfeldt, økologisk svineproducent, der havde 750 gæster som traskede ud i markerne for at opleve, hvordan de økologiske grise lever.
- Det er meget givende for mig som producent at tale med forbrugerne og høre, hvordan de oplever den økologiske produktion. Det er med til at give mig viden om og ideer til, hvordan jeg skal udvikle min produktion, så jeg kan efterleve det, som folk ønsker i fremtiden, siger Randi Vinfeldt.
Fakta:
Sofari er en søndag, hvor alle kan få lov at opleve det økologiske griseliv og få mere viden om, hvad der kendetegner økologisk svineproduktion.
Foreningen for Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS) – en sammenslutning af økologiske svineproducenter - arrangerer dagen i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Friland og Økologisk Landsforening. Sofari bliver også arrangeret til næste år og falder altid sidste søndag i maj.
Omtrent 15.000 besøgte i år Sofari. Tallet er et estimat, der er skabt ved de sammentællinger værterne selv har lavet på de enkelte gårde.
Dagens tre mest besøgte gårde var:
Knuthenlund
Hestbjerg Økologi
Vinfeldt Økologi
LÆS MERE om Sofari på www.sofari.dk
For mere information:
Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf: 33394033, mail: hab@lf.dk
Mille Marie Christensen, pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf: 61702047, mail:mic@lf.dk
Billeder
Information om L&F
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.
Følg pressemeddelelser fra L&F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra L&F
Foreningen Biogasbranchen: Danmark er foregangsland med 25 pct. biogas i 202226.4.2018 12:17:54 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen lægger i sit oplæg til det kommende energiforlig op til en fortsat udbygning på biogasområdet, og at eksisterende biogasanlæg kan fortsætte på de nuværende vilkår en årrække.
L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst26.4.2018 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.
L&F: ’Made in Denmark’ åbner døre i Mexico23.4.2018 07:12:36 CEST | Pressemeddelelse
Med weekendens nyhed om en ny og forbedret handelsaftale mellem EU og Mexico, er tidspunktet ideelt, når Landbrug & Fødevarer de kommende dage er hovedarrangør af et eksportfremstød til Mexico. Fremstødet begynder i dag.
Nye anbefalinger sætter maden i centrum20.4.2018 07:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Advisory Board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag deres anbefalinger til regeringen repræsenteret ved fem ministerier. Landbrug & Fødevarer byder anbefalingerne velkomne, og opfordrer ministerierne til aktivt at gå videre med dem. Meget gerne med inddragelse fra erhvervet.
Kommissionen: Reduktion i betaling af spildevand er berettiget19.4.2018 14:56:41 CEST | Pressemeddelelse
L&F er lettet over afgørelse fra Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling.