Escalate ApS

5G og Bedre mobildækning

Del

Mobildækningen har siden de første NMT og G2 netværk kom op i København været et ømt emne i Danmark. 3G kom til fra snart 20 år siden og her påbegyndte de største danske mobilselskaber en enorm opgave. Der skulle ikke kun sættes master op, de skulle også forhandles på plads med ejerne af bygninger og jord, for der skulle mange nye master op over hele Danmark.

De 4 mobilselskaber, der lavede deres eget netværk, var TDC, Hi3h (3), Telia og Telenor.

Hver især gik de i gang med at etablere et finmasket netværk af master bredt fordelt i Danmark og hvert netværk er stadigvæk eksisterende i samme form i dag (Dog kraftigt udbygget).

Der er store forskelle i måden de forskellige netværk er opbygget på, men en ting har de tilfælles, de dækker ikke ret godt i lavt befolkede områder.
Det er ganske enkelt ikke økonomisk interessant for mobilselskaberne at bygge master for at dække få personer.


Krav om bedre mobildækning

Hver gang nye frekvenser ønskes taget i brug af mobilfirmaerne i Danmark, ser energi og telestyrelsen på om det vil give mening at sælge adgang til frekvenserne og udbyder dem på en auktion.

Det kaldes en frekvensauktion og de sidste mange gange de har været afholdt, er det kun de 4 største mobilselskaber, der har budt på frekvenserne og dermed retten til at sende signaler frem go tilbage i et bestemt frekvensområde (som radiokanalerne, der sender på 95hz)

Men i år hvor 5G frekvenserne var på auktion, var der sneget noget nyt ind i akutionen.


Dækningskrav

Ved auktionen var der særlige dækningskrav i forbindelse med køb af flere frekvensområder og kravene var bl.a. dækning af 122 udvalgte områder, der samlet indeholder godt 9000 adresser.

Ud over dækningskrav i områderne, er der også sat ekstra skub i udrulningen af det nye 5G.

5G udrulningen

TDC er i dag foran konkurrenterne og de har allerede et fungerende 5G net bredt fordelt over Danmarks største byer.

Stort set alle byer i Danmark med mere end 5.000 indbyggere har en 5G mast fra TDC og der er mange flere på vej.

På blot lidt over et år, har TDC monteret nyt udstyr fra Ericsson og opgraderet på de eksisterende master, så det nu er muligt, at købe et 5G mobilabonnement eller et mobilt bredbånd abonnement med 5G.

Forskellige tests kan findes på internettet, hvor hastigheden ligger i den gode ende af 300 mbit og tæt på masternes lokation meget hurtigere.

Kapaciteten mangler

Ale kan dog ikke skifte over til TDC og få 5G med 300 mbit hastighed, det er der slet ikke nok kapacitet til.

Med tiden når Telia /Telenors fælles netværk TT-netværk kommer med deres 5G net og 3 mobil også er med, vil der være markant større kapacitet de mange abonnementer kan blive fordelt på.

Der er dog forventninger til, at hastigheden vil blive højere end med 4G som de fleste oplever på omkring  50 - 70 mbit i download – dog svingende i løbet af dagen.

Bliver det tilfældet, vil det give mening for mange at skifte fra fastnet internet til trådløst 5G, det har fordelen, at det kan medbringes i sommerhuset og på båden – uden merudgift.

Meget afhænger naturligvis af prisen, der i øjeblikket ligger på Kr. 349,00 for 1.000 GB data pr. måned og 5G tilkobling inkl. lån af 5G router.

Læs eventuelt mere om mobildækning her https://mobil-daekning.dk

Information om Escalate ApS

Escalate ApS
Skudehavnsvej 5
2150 Nordhavn

Følg pressemeddelelser fra Escalate ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Escalate ApS

Corona har fået danskerne til at lave meget mere mad selv9.1.2022 12:12:16 CET | Pressemeddelelse

Corona-pandemien har sat sine spor på danskerne og deres levevis siden starten af 2020. Med to lockdowns har vi alle haft mere tid derhjemme, og det har tydeligt vist sig på en lang række områder. Opskriftsiden Vielskermad.dk melder om en tydelig stigning i søgninger og interesse. Vi har alle set på sociale medier, hvordan folk pludselig begyndte at dyrke surdej i køleskabet og dele det vidt og bredt under lockdowns, men det er ikke kun bagningen som danskerne har kastet sig over med ny interesse. Kim Jørgensen fra Vielskermad.dk fortæller: ”Madopskrifter er noget af det folk søger mest efter på nettet, så vi er vant til mange besøgende på vores side, men kort tid efter landet lukkede ned første gang, så vi en signifikant stigning i både søgninger og besøgende og denne tendens har fortsat under hele pandemien.” 35% brugte mere tid på mad Teknologisk Institut gennemførte i et internationalt samarbejde en undersøgelse fra marts til juli 2020, hvor de interviewede 1.200 danske forbrugere

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum