Hjerteforeningen

5,8 mio. kr. fra Salling Fondene til gavn for hjertepatienter og pårørende

Del

Hjerteforeningen indgår nyt samarbejde med Salling Fondene om at udbrede patientstøtter til alle landets 21 akuthospitaler

Foto: Hjerteforeningen
Foto: Hjerteforeningen

Hvert år bliver omkring 55.000 danskere ramt af hjertesygdom, og ca. 500 børn fødes med en hjertelidelse. For langt de fleste er det en voldsom og omvæltende oplevelse enten selv at få en kronisk sygdom eller at være pårørende til en hjertesyg. Behovet for støtte i den akutte situation og til på sigt at overkomme og mestre livet som kronisk syg eller pårørende er enormt. Her kan patientforeninger som Hjerteforeningen gøre en stor forskel for den enkelte.

Salling Fondene vil nu samarbejde med Hjerteforeningen om at dække det store behov, der er for støtte. Det er fonden Købmand Herman Sallings Fond, der som et led i arbejdet for at gøre hverdagen for danskerne bedre, har valgt at donere 5,8 mio. kr.

- Vi ved, at samtaler med patientstøtter kan give tryghed i en utryg situation. Når man får konstateret hjertesygdom hos sig selv eller en pårørende, kan der opstå følelsesmæssige udfordringer, som kan være svære at håndtere. Her kan der være stor hjælp at hente ved at tale med nogen, som selv har erfaring med de udfordringer og som har stået i samme situation. Derfor er vi oprigtigt glade for, at Salling Fondene har valgt at støtte patientstøtteordningen med 5,8 mio. kr. til gavn for hjertepatienter og pårørende, siger adm. direktør i Hjerteforeningen, Anne Kaltoft.

Samtaler giver håb
Erfaringen med frivillige patientstøtter viser, at samtale med en person, der befinder sig i en lignende situation, som en selv, er med til at give håb for fremtiden. Samtale med en ligesindet hjælper til bedre at kunne acceptere, forstå og leve et godt liv med kronisk sygdom.

- Flere nye undersøgelser viser, at pårørende ofte er så fysisk eller psykisk belastede, at de bliver syge af manglende hjælp. Mange er reelt så belastede, at de selv ender som patienter. Det er en af de ting, vi også ønsker at afhjælpe med dette initiativ, forklarer Anne Kaltoft.

Målet med initiativet er at udvikle og udbrede indsatsen med patientstøtte, så det bliver et systematisk, nationalt tilbud på alle landets 21 akuthospitaler med ca. 500 frivillige i alt.

- Salling Fondenes fornemste ærinde er at bidrage til at skabe en bedre hverdag for danskerne via fondens donationer. Derfor er vi glade for, at vi sammen med Hjerteforeningen kan gøre en forskel for hjertepatienter og deres pårørende, når de bliver ramt af en så alvorlig sygdom, og deres liv bliver vendt på hovedet, siger bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond, Jens Bjerg Sørensen.

Hjerteforeningen har i dag 50 frivillige patientstøtter, der enten selv har en hjertesygdom, eller er forældre til et hjertebarn, og som tilbyder hjertepatienter, pårørende og forældre til hjertebørn såkaldte ’peer to peer-samtaler’ på seks hospitaler.

Udviklingen af indsatsen med titlen ’National Patientstøtteindsats’ starter op i oktober 2019.

Nøgleord

Kontakter

PRESSENUMMER 33 66 99 30

Ring her for at blive sat i forbindelse med pressekontakten

Billeder

Foto: Hjerteforeningen
Foto: Hjerteforeningen
Download
Foto: Hjerteforeningen
Foto: Hjerteforeningen
Download

Information om Hjerteforeningen

Hjerteforeningen
Hjerteforeningen
Vognmagergade 7, 3. sal
1120 København K

70 25 00 00https://hjerteforeningen.dk/

Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med 132.345 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.

Besøg os på hjerteforeningen.dk

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Tilmeldingen er åben: Gå dig til en gratis hjertestarter  11.6.2020 10:16:39 CESTPressemeddelelse

På gådigtilenhjertestarter.dk kan du melde dig som gruppestarter til Hjerteforeningens Landsuddeling og være med til at bestemme, hvor dit lokalsamfund skal have en ny hjertestarter sat op. Når Hjerteforeningen søndag 30. august 2020 holder dør-til-dør-indsamling, går de indsamlede midler nemlig til hjertestartere til danskerne – fordi hjertestartere redder liv, og fordi hvert sekund tæller, når hjertet stopper

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum