VIA University College

574 nye studerende er optaget hos VIA i Holstebro

Del

Sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro har fået mange ansøgere og optaget er så stort, at både uddannelsen i Holstebro og den nye uddannelsesstation i Herning er fyldt op.

Klausuleret: Må tidligst offentliggøres 28. juli kl. 00.01:

36 procent flere er optaget på sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro og uddannelsesstationen i Herning i år sammenlignet med 2019.

Samtidig er 85 nye studerende optaget på læreruddannelsen i Nørre Nissum mod 72 sidste år. Tallene dækker både den almindelige læreruddannelse, den netbaserede læreruddannelse samt uddannelsesstationerne i Randers og Holstebro.

I alt er 150 nye studerende blevet optaget på sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro og den nye uddannelsesstation i Herning, og dermed er der fyldt op begge steder. Da andelen af uddannelsespladser på sygeplejerskeuddannelsen i Holstebro blev udvidet fra 110 til 150 med oprettelsen af uddannelsesstationen i Herning, var der bekymring om, hvorvidt det ville gå ud over ansøgertallet til den oprindelige sygeplejerskeuddannelse i Holstebro. Det har nu vist sig, at der ikke var grund til bekymring, da uddannelsen har fået så mange ansøgere, at alle studiepladserne er fyldt begge steder.

Ledige pladser på enkelte uddannelser

Uddannelserne til socialrådgiver og fysioterapeut er også fyldt op, mens der er ledige pladser på uddannelserne til ergoterapeut, bygningskonstruktør, lærer og pædagog, hvor interesserede allerede nu kan søge om en af pladserne. For ansøgere, der for eksempel ikke er kommet ind på sygplejerskeuddannelsen i Holstebro, er der ledige pladser at finde på sygeplejerskeuddannelsen i Viborg.

For dem, der ønsker at læse til Sygeplejerske i Holstebro eller Herning, kan de dog fortsat prøve at søge en standbyplads, som åbnes, hvis der er én, som vælger at springe fra sin studieplads. Ved at søge standbypladser skal man være klar til at begynde allerede i efteråret og ellers til februar for de studier, som har vinteroptag.

Ønsker man en ledig plads til en af VIAs uddannelser eller en standbyplads, skal man søge via denne side:
https://www.via.dk/kampagner/ledige-pladser

Godt optag i 2020

VIA har i år optaget stort set samme antal studerende som i fjor. Samlet for alle VIAs mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser er der i år optaget 140 flere studerende end i fjor – svarende til en stigning på 2,3 procent.

”Vi er i VIA godt tilfredse med årets optag. Tallene er stort set som forventet, og på mange af uddannelserne er der allerede fyldt helt op,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser, der er spredt i 11 byer i Region Midtjylland.

Hun understreger, at der også stadig er en del uddannelser med ledige studiepladser. Disse pladser kan eksempelvis søges af de unge, der har fået afslag på at komme ind på de uddannelser, de søgte i første omgang, og af unge, der ikke nåede at søge inden ansøgningsfristen.

Se listen over de ledige studiepladser i VIA her:
https://www.via.dk/ledige-pladser

Flere ansøgninger er på vej

VIAs uddannelser får generelt mange ansøgninger efter 28. juli.

”Vi forventer et efteroptag på op mod 500 ekstra studerende, der søger vores ledige studiepladser frem til studiestart omkring 1. september. Studievejlederne i VIA sidder nu parate til at behandle de ekstra ansøgninger, der kommer ind i de kommende uger. Man er også velkommen til at ringe til VIAs studievejledere for at få gode råd og svar på spørgsmål,” siger Gitte Sommer Harrits.

Hun understreger, at de nye studerende nok skal få en god studiestart trods situationen med coronavirus.

”I VIA overholder vi selvfølgelig myndighedernes retningslinjer i forhold til corona og gør en målrettet indsats for at minimere risikoen for smittespredning. Men samtidig er vi meget optagede af at give de kommende førstesemesterstuderende en studiestart, hvor de mødes på campus, og som bliver både sjov og social,” betoner VIAs prorektor.

Se siden med ledige pladser:
https://www.via.dk/ledige-pladser

Kontakt:

Gitte Sommer Harrits
Prorektor, VIA University College
T: +45 87 55 18 76
E: gish@via.dk

Jonna Frølich
Uddannelsesdekan for VIAs sygeplejerskeuddannelser
E: jonf@via.dk
T: +45 87 55 29 90

Lene Rasmussen
Journalist, VIA University College
E: lenr@via.dk
T: +45 87 55 14 15

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum