Styrelsen for Forsyningssikkerhed

570.000 test om dagen skal bidrage til genåbning

Del

Der bliver skruet endnu et hak op for testkapaciteten, når større dele af samfundet åbner på onsdag. Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed opfordrer borgerne til at udnytte hele åbningstiden på teststederne for at undgå kø.

Danmarks samlede testkapacitet justeres løbende efter behovet for test, og i forbindelse med næste fase i genåbningen opskaleres kapaciteten af de private hurtigtest med yderligere 100.000 daglige tests, så det nu er muligt at teste 570.000 om dagen i det fintmaskede net.

I alt er testkapaciteten i det fintmaskede net nu på:

Hurtigtest: 400.000

PCR-test: 170.000

Ud over de 570.000 mulige test pr. dag i det fintmaskede net bliver elever og studerende testet i skoler og uddannelsesinstitutioner, og de mange test her vil tage en del af presset på de allerede eksisterende teststeder.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns, siger:

”Vi arbejder hele tiden for, at det fintmaskede net af teststeder har den rette kapacitet, så de nye krav om test bliver så nemme som muligt for borgerne at kunne overholde. Nu kommer der endnu flere hurtigtest til rådighed. Har man mulighed for at blive testet på tidspunkter og teststeder, hvor der er mindre travlt, så vil jeg opfordre folk til at komme der.”

coronasmitte.dk kan man se et kort over de mange teststeder i Danmark. Kortløsningen linker også til de private leverandørers hjemmesider, hvor man kan finde information om, hvornår der kan forventes travle perioder ved hurtigteststederne.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Datavej 16
3460 Birkerød

+45 4516 1666https://sfos.dk/

Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Tidsbestilling for PCR-test genindføres11.11.2021 06:49:28 CET | Pressemeddelelse

Den stigende efterspørgsel på PCR-test og genetableringen af hurtigtest i hele landet gør, at landets PCR-teststeder nu justerer en række praktiske forhold for at sikre en bedre service til de mange borgere, som vil testes. Fremover skal alle igen bestille tid til en PCR-test, og det bliver ikke længere muligt at få en hurtigtest på et PCR-teststed. I stedet kan borgere med behov for hurtigtest bruge de private leverandører. Der er for nuværende cirka 100 hurtigteststeder og cirka 150 PCR-teststeder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum