
Nu kan dansk oksekød afskibes til Japan
Det er en måned siden, at den formelle godkendelse på, at danske virksomheder igen kan eksportere oksekød til Japan, kom på plads. Nu er den reelle godkendelse kommet:
”Det betyder, at myndighederne er færdige med deres arbejde, og at oksekødet reelt kan flyttes ind på markedet, og at varerne kan afskibes,” siger Jan Laustsen, områdedirektør for Handel, Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer og fortsætter: ”Det er et meget lukrativt marked, eftersom det er indmad og udskæringer, som normalt ikke har den store værdi i Europa, men som betragtes som delikatesser i Asien. ”
Der ligger samtidig en kæmpe mulighed for yderligere eksport for danske oksekødsproducenter og venter: ”Lige nu er der udsigt til eksport for et tocifret millionbeløb, men vi forventer en positiv effekt til andre asiatiske markeder,” siger Jan Laustsen.
Forbud mod import af oksekød fra EU begyndte i slutningen af halvfemserne, da kogalskaben ramte Europa, så det er altså 15 år siden, at der sidst blev eksporteret oksekød til Japan.
I 2015 var japanske sundheds- og fødevaremyndigheder på to omfattende inspektionsbesøg hos danske oksekødsproducenter og hos Fødevarestyrelsen. Målet var ved selvsyn at få dokumenteret, hvordan Danmark arbejder med forbruger- og fødevaresikkerhed. Møderne banede vej for de aftaler, som blev indgået mellem Miljø- og Fødevareministeriet og de japanske samarbejdsparter i sidste måned.
”Der er ingen tvivl om, at japanerne er nogle af de mest grundige mennesker i verden, når det gælder fødevaresikkerhed. Når Japan vælger at tage dansk oksekød ind, bekræfter det, at vi producerer nogle af de mest sikre fødevarer i verden,” siger Jan Laustsen.
Kontakter
For yderligere information kontakt venligst: Jan Laustsen, områdedirektør for Handel, Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer på: +45 27245656
Information om L&F
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.
Følg pressemeddelelser fra L&F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra L&F
Foreningen Biogasbranchen: Danmark er foregangsland med 25 pct. biogas i 202226.4.2018 12:17:54 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen lægger i sit oplæg til det kommende energiforlig op til en fortsat udbygning på biogasområdet, og at eksisterende biogasanlæg kan fortsætte på de nuværende vilkår en årrække.
L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst26.4.2018 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.
L&F: ’Made in Denmark’ åbner døre i Mexico23.4.2018 07:12:36 CEST | Pressemeddelelse
Med weekendens nyhed om en ny og forbedret handelsaftale mellem EU og Mexico, er tidspunktet ideelt, når Landbrug & Fødevarer de kommende dage er hovedarrangør af et eksportfremstød til Mexico. Fremstødet begynder i dag.
Nye anbefalinger sætter maden i centrum20.4.2018 07:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Advisory Board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag deres anbefalinger til regeringen repræsenteret ved fem ministerier. Landbrug & Fødevarer byder anbefalingerne velkomne, og opfordrer ministerierne til aktivt at gå videre med dem. Meget gerne med inddragelse fra erhvervet.
Kommissionen: Reduktion i betaling af spildevand er berettiget19.4.2018 14:56:41 CEST | Pressemeddelelse
L&F er lettet over afgørelse fra Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling.