Connect Communication

Danskerne dropper julen

Del
Flere og flere danskere pakker kufferten og foretrækker sydens varme i jule- og nytårsferien, fremfor flæskesteg og gråvejr i Danmark. Tendensen ses også blandt flere af de store charterbureauer, som oplever en stigende interesse for eksotiske rejsedestinationer i julen. Men for mange rejselystne ender juleferien ofte med koldsved på toilettet i stedet for svedige dage på stranden

Danskerne er vilde med at rejse væk fra vinterens kulde og fejre jul og nytår i eksotiske omgivelser. I julen 2014 drog tusinder af rejselystne danskere primært til USA, Thailand, Dubai og de Kanariske Øer. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Expedia.dk. Samme rejsemønster spås igen i år af rejsebranchen, hvor salget af rejser hen over jul og nytår allerede er stort. ”Efter en grå og kedelig sommer, søger rigtig mange danskere mod varmere himmelstrøg– ca. 40.000 danskere rejser væk i julen” siger rejseekspert for Bravo Tours Stig Elling. Rejseselskabet forventer at sende ca. 5.000 danskere på solrig juleferie, og det  er særligt lande som Gran Canaria, Tenerife, Thailand og Dubai, der i år lokker de solhungrende danskere.

Falafel erstatter flæskestegen

Når danskerne holder jul i syden, erstattes den traditionelle fede julemad af lokale specialiteter. Men de kulinariske smagsoplevelser indeholder ofte fremmede bakterietyper, der kan give bøvl med danske maver.  

”Diarre er en hyppig årsag til sygdom på ferien og kan føre til, at man dehydrerer og får høj feber og i værste fald bliver indlagt” siger læge Jerk W. Langer. Ifølge en undersøgelse fra Fødevarestyrelsen oplever mere end 50 % af udlandsrejsende danskere, der rejser til tropiske egne, at få diarre. Dette er på trods af, at mange er opmærksomme på at overholde helt gængse hygiejneråd, såsom at undgå postevand fra hanen eller isterninger i drikkevarer.

Hvis juleferien ikke skal ende på toilettet er det derfor vigtigt at forberede maven i god tid hjemmefra med en drikbar koleravaccine, der giver beskyttelse mod en af de bakterier, som kan forårsage diarre på rejsen. Vaccinen drikkes to gange før afrejse med minimum en uges mellemrum, og herefter er man beskyttet i 2 år.

Information om Connect Communication

Connect Communication



HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye