Sikkerhedsstyrelsen

50 overtrædelser af fyrværkerireglerne bliver politianmeldt

Del

269 salgssteder for fyrværkeri har haft kontrolbesøg fra Sikkerhedsstyrelsen i december 2021.

Siden fyrværkerisalget åbnede 15. december, har medarbejdere fra Sikkerhedsstyrelsen besøgt 269 salgssteder for at kontrollere, om det fyrværkeri, der sælges, lever op til reglerne. 33 steder er der fundet fyrværkeri, som ikke var i overensstemmelse med de danske regler, og sammenlagt er der registreret 50 overtrædelser, som vil blive politianmeldt.

På 22 salgssteder har kontrollen afsløret, at der var fyrværkeri til salg, som salget tidligere er blevet stoppet for.

- Det viser, at det fortsat er vigtigt, at vi fører tilsyn med det fyrværkeri, der sættes til salg. I Sikkerhedsstyrelsen har vi til opgave at holde øje med, at der ikke sælges fyrværkeri, som ikke er sikkert. Og når salget er blevet stoppet for en fyrværkeriartikel, er det af hensyn til forbrugernes sikkerhed, siger produktchef Kirstine Gottlieb fra Sikkerhedsstyrelsen.

25 overtrædelser drejer sig om fyrværkeri, der ikke har været CE-mærket, som det er et krav for alt fyrværkeri, der sælges til danske forbrugere. Her har der først og fremmest været tale om mindre fyrværkeri som hundepropper, stjernekastere og bordbomber.

Derudover er der enkelte steder fundet fyrværkeri uden dansk mærkning, som der er krav om.

- Samlet set har vi gennemført lidt flere tilsyn end sidste nytår, men vi har konstateret en del færre overtrædelser af reglerne hos forhandlerne. Det glæder jeg mig over, for af hensyn til sikkerheden både hos dem, der tænder fyrværkeriet og dem, der kigger på, er det afgørende, at det fyrværkeri, der sælges, lever op til reglerne, siger Kirstine Gottlieb.

Kontakter

Kontakt:
Sikkerhedsstyrelsens pressetlf. 2238 4451

Links

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Lattergas, snus og tyggetobak beslaglagt i København28.6.2022 15:03:20 CEST | Pressemeddelelse

Sikkerhedsstyrelsen var fredag på tilsyn i Indre by i København i forbindelse med tilsyn med alderskontrol og salg af alkohol og tobak til unge. I seks tilfældigt udvalgte kiosker blev der alle steder fundet ulovlige produkter. På et par af stederne fandt Sikkerhedsstyrelsen så store mængder ulovligt lattergas, æsker med snus og tyggetobak med udenlandske sundhedsadvarsler, at Københavns Politi foretog beslaglæggelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum