Ib Laursen

50 år med brugskunst: Ib Laursen ApS fejrer flot jubilæum d. 15. april

Del

I 1971 overtog den 27-årige møbelhandler Ib Laursen forretningen Ny Form i Ribe, og 50 år senere er virksomheden under navnet Ib Laursen ApS vokset til at være en af de største leverandører af brugskunst i Skandinavien.

Under logoet IB er virksomheden blevet kendt verden over hos både leverandører i hele Asien samt kunder i 5000 butikker og online-shops i 30 lande verden over, og igennem alle årene har det gode købmandskab og et veludviklet netværk været nøglen til Ib Laursens succes. I et kærligt og kreativt partnerskab med hustruen Tove Laursen fik firmaet for alvor succes, da man i 1980’erne valgte at sælge butikkerne i Ribe og på Rømø fra for i stedet at satse på engrosdelen med import af varer fra Asien.

Ib Laursen blev pioner på markedet for import af brugskunst, og første indkøbstur til Kina og Thailand blev foretaget i 1980 med køb af kinasko, porcelænsdukker og stofdyr. Kort efter flyttede Ib Laursen ApS til lager- og kontorbygninger i Øster Vedsted, der 40 år senere har udviklet sig til 10 store haller, 3500 varenumre og 15.000 kvm med lager, pakkeri og administration.

Igennem 50 år har virksomheden været involveret i mange nytænkende projekter. I 1976 var Ib Laursens butik Ribe Høkerhandel den første butik i Danmark med søndagsåbent, man fremstillede fra 1984 til 2003 egne bolsjer i Øster Vedsted under navnet Ribe Bolsjer, man har siden den første messe i Vejle i 1978 udviklet messedeltagelsen voldsomt til i dag at være med på 16 messer i hele Europa, man har handlet med antikke møbler fra Kina og udviklet fire registrerede varemærker. I 2010 kom brandet Mynte, der i dag indeholder næsten 300 varenumre, i 2018 wellnesskonceptet ALTUM og juleserien Stillenat, inden delikatesseserien Proviant så dagens lys i 2019.

Også på ledelsesniveau er der sket ændringer. I 2003 trådte Ib og Tove Laursens søn Peter ind i virksomheden som salgschef efter at have arbejdet fem år i Asien hos blandt andre Den Danske Ambassade i Beijing og ISS i Kuala Lumpur, og i 2006 gennemføres generationsskiftet. Peter Laursen blev adm. Direktør og Ib Laursen indtog posten som seniorrådgiver, men dyderne hos virksomheden er stadig de samme.

”Vi fortsætter egentlig bare med det, vi er gode til, og ekspanderer vores service og koncept til nye markeder. Et vigtigt DNA i vores virksomhed er at yde en fantastisk service. Det bruger vi meget energi på, og det er fantastisk at opleve, hvor mange faste og loyale kunder, vi har,” udtaler Peter Laursen, der siden sin tiltræden især har været med til at udvikle websalget og messeaktiviteten i ind -og udland.

I 2011 modtog Ib Laursen ”Kong Frederik den Niendes Hæderspris” som anerkendelse af fortjenstfuld indsats for Danmarks eksport. I 2015 blev virksomheden kåret til Entrepreneur of the Year fra revionshuset Ernest & Young som Årets Vækstskaber og i 2020 den fornemme pris Succesvirksomhed 2020 fra Spar Nord og BDO.

I marts samme år stod Ib Laursens nye og prisvindende administrationsbygning klar. 1300 kvm i lade bygningsstil med stort showroom, bæredygtig træbeklædning og eget solcelleanlæg, men endnu har familien Laursen ikke haft mulighed for at indvie den flotte bygning i selskab med kunder, samarbejdspartnere, ansatte og venner af huset. Men både Peter, Ib og Tove Laursen glæder sig til, snart at byde alle velkommen tilbage for at fejre både byggeriet samt det flotte 50-års jubilæum, lige så snart Corona restriktionerne tillader det.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Ib Laursen

Ib Laursen
Øster Vedsted vej 12
6760 Ribe

http://Øster Vedsted vej 12

 

 

 

 

Ib Laursen ApS blev grundlagt som en regulær møbelbutik i 1971 af Ib Laursen, men har siden udviklet sig til at være en af ​​Skandinaviens største engrosleverandører indenfor boligindretning og brugskunst. Virksomheden indviede i 2020 helt nye kontor-, showroom- og lagerbygninger, der er smukt beliggende i udkanten af ​​Danmarks ældste by, Ribe.

I 2007 overtog Peter Laursen kontrollen af virksomheden efter en længe planlagt generationsoverdragelse, og blev derefter udnævnt til administrerende direktør efter hans far, Ib Laursen. Hovedmålet og visionen for virksomheden fortsætter med at være konstant udvikling og være foran med hensyn til design, kvalitet og service.

Ib Laursen ApS har salgsrepræsentanter / agenter i Danmark, Norge, Sverige, England, Tyskland og Holland og beskæftiger omkring 50 ansatte på hovedkvarteret i Ribe, alle ivrige efter at servicere det stadig voksende forhandlernetværk.