Aalborg Universitet

50 år 16. august 2017: Forskningschef Ruut Peuhkuri, Heksehøjen 5B, 4700 Næstved

Del
Forskningschef Ruut Peuhkuri, foto: Jørgen True
Forskningschef Ruut Peuhkuri, foto: Jørgen True

Når Ruut Peuhkuri skal rense hovedet eller samle tankerne, er det bedste hun ved at cykle langs markerne på de små landeveje. Derfor springer hun flere gange om ugen på racercyklen i sit hjem i Næstved og cykler de 45 km til Køge St., hvorfra hun tager S-toget videre til Aalborg Universitet i Sydhavnen i København. Her har hun det seneste år været forskningschef hos Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) med ansvar for afdelingen Byggeteknik og Proces.

Forskere søger hele tiden ny viden og denne viden findes især i mødet mellem de traditionelle forskningsdiscipliner og erhverv, mener Ruut Peuhkuri. Derfor er hendes ambition som forskningschef bl.a. at styrke samarbejdet mellem anvendt forskning på internationalt plan og den danske byggebranche.

Ruut Peuhkuri er uddannet civilingeniør, har en ph.d. fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og er ekspert i bygningsfysik. Hendes forskning har især handlet om fugt i klimaskærmen, og hun har specialiseret sig i fugtdynamik og samspillet mellem indeklima og materialer samt koblingen mellem lavt energiforbrug og indeklima. Hun har tidligere været seniorforsker i den afdeling, som hun nu er leder af, og har desuden været lektor på DTU, rådgiver hos Passivhus.dk samt seniorforsker på det teknologiske forskningscenter VTT i Finland. Hun har flere udvalgs- og bestyrelsesposter og er for tiden formand for IDA Bygningsfysik.

Ruut Peuhkuri er født og opvokset i Finland. Hun begyndte sin karriere som tøjdesigner, og det der egentlig bare skulle have været et kort praktikophold i København er nu blevet til 25 år og en ekspertviden om bygningsfysik. Ruut Peuhkuri er dansk gift og har en datter på 13 og tvillingepiger på 11 år.

Billeder

Forskningschef Ruut Peuhkuri, foto: Jørgen True
Forskningschef Ruut Peuhkuri, foto: Jørgen True
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum