Netkablet.dk

5 tips der får trådløst internet i hjemmet til at yde optimalt

Del

Det kan være svært at finde ud af hvor problemet ligger, når internetforbindelsen driller i husstanden. Her kommer en række praktiske tips til at finde problemet og få det løst.

Det kan være svært at finde ud af hvor problemet ligger, når internetforbindelsen driller i husstanden.

Derfor har vi hos Netkablet.dk lavet nogle helt simple og praktiske tips til at finde problemet og få det løst hurtigt og effektivt.

1) Skift password så kun du har adgang

Mange glemmer at opdatere deres password til routeren. Det resulterer ofte i, at underboen og andre personer får adgang forbindelsen.

Det påvirker ikke kun hastigheden, men kan også give større problemer. Det er nemlig i sidste ende ejeren af forbindelsen, der er ansvarlig for brugen, og hvilke hjemmesider der besøges.

Så sørg for at opdatere koden, så du ved præcis hvem der anvender din internetforbindelse.

2) Placer routeren optimalt

Når internetudbyderen fører kablerne ind til husstanden, placerer de typisk boksen, der hvor hullet til kabelindføringen er. Det er dog sjældent den bedste placering i forhold til at få signalet rundt i hele huset.

Sørg for at placere routeren midt i husstanden og træk blot et kabel tilbage til internetboksen.

Hvis man ønsker at lede signalet forbi beton og tykke mure, kan det klares ved at forlænge signalet med et kabel eller et såkaldt access point.

3) Vælg den bedste frekvens

Mange routere har i dag muligheden for at anvende 2,4 eller 5 GHz signal. Der er ofte mange digitale enheder i husstanden, som også udsender signaler på 2,4 GHz, og det kan forstyrre og forringe internetsignalet.

Det kan være trådløse højtalere, høretelefoner, headsets osv.

Hvis det er tilfældet kan du prøve at slukke disse enheder. Hvis det forbedrer det trådløse signal, kan du skifte routeren til 5 GHz og derved undgå dette.

Der er nemlig ikke ret mange andre digitale enheder som anvender denne frekvens, så her kan signalet sendes uforstyrret af andre enheder i husstanden.

4) Genstart routeren jævnligt med et tænd-sluk ur

Mange glemmer at genstarte deres internetudstyr. Det afhjælper ofte problemer blot at genstarte nettet, og du kan gøre dette proaktivt med et simpelt tænd-sluk ur.

Man kan indstille uret til at genstarte udstyret hver nat, og hermed sørge for at der ikke skabes flaskehalse her.

5) Tjek om routeren kan opdateres

En router har et stykke software installeret, og af og til kommer der en update, som kan installeres.

Det er en rigtig god ide at gøre dette. Kommer udstyret fra internetudbyderen, kan man blot kontakte dem, og spørge om der findes en opdatering.

 Når routeren opdateres opnås ofte et stærkere signal og en bedre forbindelse.

Kilde: netkablet.dk

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Netkablet.dk

Netkablet.dk
Netkablet.dk
Silkeborgvej 361
8230 Åbyhøj

60888822https://www.netkablet.dk

BEMÆRK:
ønsker du en unik version af pressemeddelelsen? Vi laver gerne en version til jer, som er vinklet til jeres medie, eller blot unik (ift. duplicate content).

----------------

Hos netkablet.dk arbejder vi med at formidle mobil- og internetteknologi på en letforståeligt måde. Vi tester de nyeste mobiler, apps, gadgets osv., og vi skriver åbent og ærligt, hvad vi mener. Vi er en flok nørder, som ikke kan få nok af tech og lækkert digitalt design. Derfor er vi altid i gang med at undersøge og afprøve de nyeste teknologier.

Med 40- 50.000 månedlige læsere er vi et af Danmarks største tech-medier.

Vi leverer i øvrigt indhold og nyheder til en række andre medier, og vi citeres ofte i større landsdækkende medier.

Følg pressemeddelelser fra Netkablet.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Netkablet.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum