Gladsaxe Kommune

46 borgere i Gladsaxe klar til at blive tobaksfri

Del
Tirsdag aften blev Gladsaxe Kvitter Tobakken skudt i gang. Deltagerne skal over syv mødegange støtte hinanden i at blive røg- og tobaksfri. Den yngste deltager er 31 år og den ældste er 73 år.
Tirsdag aften mødtes deltagerne i Gladsaxe Kvitter Tobakken første gang.
Tirsdag aften mødtes deltagerne i Gladsaxe Kvitter Tobakken første gang.

Gladsaxe Kvitter Tobakken er et tobaks- og rygestopforløb for alle, der ønsker at stoppe med at ryge, bruge snus eller andre former for tobak.

Det centrale i forløbet er, at man gennemfører forløbet i fællesskab med andre. Derfor er forløbets slogan ”Vi gør det sammen – Gladsaxe Kvitter Tobakken”.

- Vi har designet et forløb, hvor vi har samlet de bedste værktøjer, den nyeste viden og de dygtigste rygestoprådgivere. Derudover kan man få støtte og inspiration fra de øvrige deltagere, der også gerne vil være røg- eller tobaksfri. Det har vi blandt andet haft god erfaring med i et forløb, vi har gennemført i Høje Gladsaxe, hvor 90 procent af deltagerne var røgfri ved kursets afslutning, siger seniorkonsulent Gitte Holm fra Gladsaxe Kommune.

Forløbet foregår som caféarrangementer, hvor deltagerne bliver inddelt i hold. Holdene kan hjælpe hinanden med at holde fast i ryge- og tobaksstoppet, og det er muligt at snakke med hinanden og sin faste rygestoprådgiver. Der er hver gang inspirerende oplæg med emner, der blandt andet passer til, hvor risikoen for at falde tilbage til tobakken er størst. Hver gang trækkes der også lod om gavekort til oplevelser, og når kurset slutter er der en præmie til det hold, hvor flest er røgfri. Alle møder foregår i kantinen på toppen af Gladsaxe Rådhus.

Modig beslutning
Gladsaxes borgmester var mødt op i rådhusets kantine for at ønske deltagerne held og lykke.

- Vores deltagere er modige. Jeg ved som ex-ryger, at beslutningen om at blive røgfri i virkeligheden kan være det allersværeste ved at blive røgfri. Nu håber jeg, at alle holder ved, støtter hinanden og får god inspiration til at stoppe med at ryge og bruge tobak, siger borgmester Trine Græse.

Røgfri fremtid
Gladsaxe Kommune er medlem af Røgfri Fremtid, som er et partnerskab startet af TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse.

Det fælles mål er, at børn og unge i 2030 er røgfri, og at der er maksimalt fem procent af borgere over 18 år, der ryger. Lige nu ryger 16 procent af Gladsaxes borgere over 18 år.

- I Gladsaxe ønsker vi en røgfri fremtid for vores borgere. Derfor tilbyder vi alle, der ryger cigaretter, pibe, E-cigaretter eller bruger snus, hjælp til at holde op. Både for deres egen skyld, og for at de kan være gode rollemodeller for børn og unge, så de ikke begynder at ryge, siger Trine Græse.

Læs mere om forløbet på gladsaxe.dk/gladsaxekvittertobakken

Du kan finde alle tilbud om tobaks- og rygestop på www.gladsaxe.dk/rygestop


Fakta:

Tre ud af fire ønsker at stoppe
Tre ud af fire tobaksbrugere ønsker at stoppe ifølge Sundhedsstyrelsen.

16 procent af Gladsaxes borgere er afhængig af rygning
Tobak er stærkt afhængighedsskabende, og ifølge Sundhedsprofilen fra 2018 er 16 procent af borgerne i Gladsaxe Kommune afhængige af rygning. De seneste årtier er antallet af rygere faldet markant, dog er udviklingen stagneret de sidste fire år. Samtidig er flere unge begyndt at ryge og bruge snus.

90 procent blev røgfri i Høje Gladsaxe
Ved et lignende forløb i Høje Gladsaxe blev hele 90 procent af deltagerne røgfri.

Kontakter

Seniorrådgiver Gitte Holm, Social og Sundhedsforvaltningen, Gladsaxe Kommune, mobil: 24 76 66 21


Borgmester Trine Græse via Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Billeder

Tirsdag aften mødtes deltagerne i Gladsaxe Kvitter Tobakken første gang.
Tirsdag aften mødtes deltagerne i Gladsaxe Kvitter Tobakken første gang.
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye