
Regeringen tager et quick-lån, når den sparer på uddannelse
– Regeringen har taget et quick-lån og lukker øjnene for, at de lån er dyre at betale tilbage. Kvalificeret arbejdskraft er det, som skal finansiere vores fælles velfærd, og som vi alle skal leve af i fremtiden. Regeringen burde prioritere uddannelse langt højere, udtaler LO-sekretær, Ejner K. Holst.
Ekstra besparelse på voksen- og efteruddannelse Regeringen sparer på arbejdsmarkedsuddannelserne ved at sænke undervisningstaksten og hæve deltagerbetalingen på udvalgte kurser, som fx it og kommunikation. På nogle kurser vil brugerbetalingen stige til over det dobbelte af niveauet i dag. Personer med kort videregående uddannelse (KVU) vil ikke længere kunne modtage Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) under efter- og videreuddannelse. For faglærte, der gennemfører en videregående uddannelse i VEU-systemet, vil voksenuddannelsesstøtten blive beskåret fra 80 pct. til 60 pct. af dagpengesatsen.
– Jeg finder det helt hen i vejret, at AMU beskæres. AMU er et vigtigt arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitisk redskab i forhold til opkvalificering af den voksne arbejdsstyrke. Lægger man hertil regeringens grønthøster, som årligt skærer 2 pct., vil det uden tvivl bidrage til en fortsat aktivitetsnedgang. Det er trist, fordi det skader vores danske konkurrenceevne.
– Vi ved, at et stærkt efter- og videreuddannelsessystem på alle niveauer har mange fordele. Dels styrker det virksomhedernes indtjeningsmuligheder og dels styrker det den enkeltes tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor er det uforståeligt, at regeringen nu vil gøre det sværere for faglærte at gennemføre et videreuddannelsesforløb, mens de passer deres arbejde, samt at regeringen helt afskaffer voksenuddannelsesstøtte til KVU’erne, siger Ejner K. Holst.
Kontakt: Kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen, tlf. 2159 3387.
Information om LO • Landsorganisationen i Danmark
Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark
1000 fagforeningsfolk sætter kursen i København6.11.2018 11:25:29 CET | Pressemeddelelse
Søndag den 2. december mødes flere end 1000 fagforeningsfolk fra hele verden i København for at sætte kursen for de næste fire års kamp for bedre rettigheder for verdens lønmodtagere. For første gang nogensinde er Danmark vært for den internationale fagbevægelses kongres, ITUC. Kongressens slogan er ”Building Workers Power – Change the Rules”.
Vores nye navn er: Fagbevægelsens Hovedorganisation!26.10.2018 11:45:54 CEST | Pressemeddelelse
Mere end 80 fagforbund og i alt 1,4 millioner lønmodtagere har fået nyt navn og logo pr 1. januar 2019. LO og FTF besluttede i foråret at fusionere fra årsskiftet, og i dag har hovedbestyrelsen i den nye hovedorganisation besluttet navn og logo. Fagbevægelsens Hovedorganisation bliver navnet.
Brug den gyldne mulighed vi har til at få alle med2.10.2018 17:25:01 CEST | Pressemeddelelse
– Statsminister Lars Løkke Rasmussen understregede i sin tale, at ”alle skal med fra start”. Det er jeg helt enig med ham i. Derfor ærgrer det mig, at statsministeren – igen – misser en gylden mulighed for at give uddannelsessystemet og de unge de helt nødvendige ressourcer, der er brug for, siger LO-formand Lizette Risgaard.
Færre arbejdsløse i august – men stadig ledige hænder28.9.2018 09:40:03 CEST | Pressemeddelelse
Arbejdsløsheden faldt med 600 personer i august 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Der er nu i alt 107.000 bruttoledige, svarende til 3,9 pct. af arbejdsstyrken. Trods den faldende arbejdsløshed er der fortsat mange uden arbejde. ”Vi skal bruge de gode tider til at få alle med”, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.
Regeringens valgflæsk giver ikke mere velfærd30.8.2018 11:44:13 CEST | Pressemeddelelse
Danskerne har ikke udsigt til bedre velfærd næste år. Det fremgår af regeringens netop offentliggjorte forslag til finanslov for 2019. ”Nok så mange bløde småpakker op til næste folketingsvalg opvejer ikke regeringens årelange udhuling af danskernes velfærd. Det er det, man kalder valgflæsk”, siger Lizette Risgaard.