
Urimeligt med fejl over for kontanthjælpsmodtagere
I 2014 fik kommunerne udvidet mulighederne for at sætte kontanthjælpen til ledige ned. Det kan ske, hvis de for eksempel ikke møder op til et pålagt job eller aftalt uddannelse. Nu viser en undersøgelse fra Ankestyrelsen, at kommunerne har begået fejl i halvdelen af disse sager, og i 25 pct. af sagerne har kommunerne nedsat kontanthjælpen uberettiget.
– Det er ikke godt nok med fejl i en fjerdedel af sagerne. I hver af disse sager er der en borger, som uretmæssigt har mistet en del af sin ydelse. Det er urimeligt over for de ledige, og vi forventer det bliver rettet op, siger Ejner K. Holst.
LO’s reaktion kommer efter, at Ankestyrelsen ved en undersøgelse har fundet fejl i halvdelen af 99 konkrete sager. I 26 af disse sager havde kommunen uberettiget sat kontanthjælpen ned. Sagerne handler for eksempel om tilfælde, hvor arbejdsløse borgere er udeblevet fra nyt arbejde på grund af sygdom.
Ankestyrelsen understreger, at kommunerne først skal undersøge, om borgeren har en rimelig grund til at udeblive. Samtidig anbefaler Ankestyrelsen, at kommunerne skriftligt vejleder borgeren i konsekvensen ved at blive væk fra tilbud om job eller uddannelse. Endelig skal kommunen også vejlede om, hvad der skal til for, at den ledige igen kan blive berettiget til hjælp.
Ankerstyrelsens undersøgelse blev gennemført, fordi partierne bag aftalen i 2013 også besluttede, at kommunernes brug af de nye regler skulle følges nøje.
Kontakt: Kommunikationskonsulent Peter Koch Palshøj, tlf. 61 15 02 10.
Information om LO • Landsorganisationen i Danmark
Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark
1000 fagforeningsfolk sætter kursen i København6.11.2018 11:25:29 CET | Pressemeddelelse
Søndag den 2. december mødes flere end 1000 fagforeningsfolk fra hele verden i København for at sætte kursen for de næste fire års kamp for bedre rettigheder for verdens lønmodtagere. For første gang nogensinde er Danmark vært for den internationale fagbevægelses kongres, ITUC. Kongressens slogan er ”Building Workers Power – Change the Rules”.
Vores nye navn er: Fagbevægelsens Hovedorganisation!26.10.2018 11:45:54 CEST | Pressemeddelelse
Mere end 80 fagforbund og i alt 1,4 millioner lønmodtagere har fået nyt navn og logo pr 1. januar 2019. LO og FTF besluttede i foråret at fusionere fra årsskiftet, og i dag har hovedbestyrelsen i den nye hovedorganisation besluttet navn og logo. Fagbevægelsens Hovedorganisation bliver navnet.
Brug den gyldne mulighed vi har til at få alle med2.10.2018 17:25:01 CEST | Pressemeddelelse
– Statsminister Lars Løkke Rasmussen understregede i sin tale, at ”alle skal med fra start”. Det er jeg helt enig med ham i. Derfor ærgrer det mig, at statsministeren – igen – misser en gylden mulighed for at give uddannelsessystemet og de unge de helt nødvendige ressourcer, der er brug for, siger LO-formand Lizette Risgaard.
Færre arbejdsløse i august – men stadig ledige hænder28.9.2018 09:40:03 CEST | Pressemeddelelse
Arbejdsløsheden faldt med 600 personer i august 2018, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Der er nu i alt 107.000 bruttoledige, svarende til 3,9 pct. af arbejdsstyrken. Trods den faldende arbejdsløshed er der fortsat mange uden arbejde. ”Vi skal bruge de gode tider til at få alle med”, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i LO.
Regeringens valgflæsk giver ikke mere velfærd30.8.2018 11:44:13 CEST | Pressemeddelelse
Danskerne har ikke udsigt til bedre velfærd næste år. Det fremgår af regeringens netop offentliggjorte forslag til finanslov for 2019. ”Nok så mange bløde småpakker op til næste folketingsvalg opvejer ikke regeringens årelange udhuling af danskernes velfærd. Det er det, man kalder valgflæsk”, siger Lizette Risgaard.