Andel

400 millioner kroner i rabat til Andels andelshavere

Del

Andels repræsentantskab har besluttet, at alle 400.000 andelshavere skal have en ekstraordinær rabat i 2021. En familie i et hus kan se frem til at spare små 1000 kroner i løbet af året.

Andels folkevalgte repræsentantskab har nemlig besluttet, at der i 2021 gives en ekstraordinær rabat til alle andelshavere.

Bestyrelsesformand i Andel – tidligere SEAS-NVE - Jens Stenbæk, kalder det tydelig og mærkbar andelshaverværdi:

- Som andelshaver får vi alle glæde af Andels investeringer i eksempelvis udrulning af fibernet og ladeinfrastruktur til elbiler og produktion af vedvarende energi. Andels repræsentantskab har derudover besluttet, at alle andelshavere skal have en kontant værdi af deres medejerskab i form af en ekstraordinær rabat i 2021, siger han og uddyber:

- Andel er et andelsselskab, som bygger på en historisk dansk tradition. Vi tror på et fællesskab, hvor vi hver især bidrager og gør hinanden stærkere. Som andelsselskab skal vi varetage vores andelshaveres interesser. Vores økonomiske overskud bliver reinvesteret direkte i at udvikle den kritiske infrastruktur og i den grønne og digitale omstilling, og vi ønsker også, at gøre en forskel for den enkelte andelshaver. Vi håber, at de 400 millioner kroner skaber ekstra energi til de private hjem og vores erhvervsliv i regionen.

Du er automatisk andelshaver, hvis du bor, har sommerhus eller driver virksomhed i Cerius’ forsyningsområde, som dækker det meste af Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne.

Gratis transport af strøm

Rabatten gives konkret ved, at netselskabet Cerius, der ejer og driver elnettet, nedsætter prisen for at få transporteret strømmen, altså tariffen, til 0 kroner fra den 1. februar og resten af året.

For en typisk familie på fire personer i en villa, kan besparelsen nærme sig små 1000 kroner i løbet af året, mens en mindre lejlighed vil få en besparelse på knap 500 kroner.

For butikker, børnehaver, gartnerier, landbrug og alle andre virksomhedstyper kan besparelsen svinge fra få tusinde kroner til mere end 50.000 kroner om året afhængig af elforbruget.

- Der bliver samlet set frigjort 400 millioner kroner i regionen resten af året, og det er vores forhåbning, at det vil kunne mærkes i både de private hjem og i erhvervslivet. Mange private pengepunge, lokale erhvervsdrivende, iværksættere, landbruget og store produktionsvirksomheder er hårdt ramt i øjeblikket som følge af pandemien. Når der bliver frigjort så mange millioner kroner, er det vores håb, at de omsættes til forbrug og kan hjælpe med at skubbe til den lokale og regionale vækst, fortæller Jens Stenbæk.

Du får rabatten på transport af strømmen helt automatisk. Du skal ikke selv gøre noget. Du skal dog fortsat betale resten af posterne på din elregning, herunder strøm og afgifter.

Fakta om Andels repræsentantskab

Andels repræsentantskabs vælges af selskabets 400.0000 andelshavere.

epræsentantskabets vigtigste opgave er at repræsentere alle andelshavere og følge og drøfte den løbende udviklingen i virksomheden, energisystemet og den grønne omstilling af vores samfund. Det er desuden repræsentanterne, der vælger Andels bestyrelse.

Der er i dag 135 repræsentanter, og de har alle mulighed for at stille op til valg i Andels bestyrelse.

Kontakter

Andels pressevagt, telefon 21 70 31 01

Billeder

Jens Stenbæk, Andels bestyrelsesformand
Jens Stenbæk, Andels bestyrelsesformand
Download

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

I Andel vil vi være hinandens bedste forbindelse, og vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtid – for vores kunder, vores andelshavere og vores omverden. Andel har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Vi en del af en ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Andel har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2019 for 6.902 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum