3F

3F: Nytænkning nødvendig i det offentlige

Del

Faglighed, tillid og forebyggelse skal fremmes, både i den offentlige sektor og i samarbejdet med den private, mens ringe arbejdsmiljø og nedslidning skal fjernes

Kommentar fra 3Fs formand Per Christensen til Socialdemokratiets udspil til en reform for den offentlige sektor:

- Det er rigtigt positivt og nødvendigt, at Socialdemokratiet igen vil sætte faglighed, tillid til medarbejderne og forebyggelse i centrum i den offentlige sektor.

- Vores medlemmer har oplevet en blind fokus på ”lidt billigere næste år,” der eksempelvis på rengøringsområdet har ført til et meget nedslidende arbejdsmiljø.

- Nytænkningen bør også omfatte det privat-offentlige samarbejde. Udlicitering med fokus på kortsigtede besparelser har ført til den absurde situation, at ansvarlige virksomheder siger nej til at byde på offentlige opgaver, fordi de ikke kan løses ansvarligt i forhold til kvalitet og arbejdsmiljø for medarbejderne. I stedet er der skabt et vækstgrundlag for plat og svindel og social dumping.

- Her bør der også ses nøje på samspillet mellem den offentlige folkeskole, og de sociale opgaver der forventes løst her, og skatteydertilskud til privatskoler, som i langt mindre omfang bidrager til at løfte bl.a. integrationsopgaverne.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kommentarer kontakt 3Fs pressetelefon 8892 8892

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum