3F

3F Byggegruppen indgår forlig med Dansk Byggeri

Del

Efter lange og svære forhandlinger har 3F Byggegruppen skrevet under på en overenskomstfornyelse med Dansk Byggeri. Det sker, mens corona-krisen på få uger har vendt op og ned på Danmark.

”Vi gik til forhandlingerne med et samlet krav om at hæve lønnen i bunden af vores overenskomster for at gøre noget ved de udfordringer, vi oplever i byggeriet med social dumping. Men vi står i en fuldstændig ekstraordinær situation. I dag er verden vendt på hovedet. Det ansvarlige og det rigtige er derfor at lande så god en aftale, som omstændighederne tillader. Det har vi gjort,” siger formanden for 3F Byggegruppen, Claus von Elling.

”Jeg er glad for, at vi har indgået en aftale med Dansk Byggeri. En aftale, som et stort flertal i forhandlingsudvalg støtter. Men jeg vil også være helt ærlig: Det her er ikke det, vi kæmpede for. Men det er det, der har været muligt i den situation, vi står i, og der er bestemt gode ting at sige om forliget,” siger Claus von Elling.

”Vi har slået vores krav fast, og jeg ved, at vores sammenhold er blevet bemærket. Og det her betyder ikke, at vi i den kommende overenskomstperiode vil opgive kampen for ordentlige vilkår i byggeriet og på pladserne. Det er et langt sejt træk, vi tager sammen, og jeg tør godt sige, at vi vil stå endnu stærkere i 2023,” siger Claus von Elling.

Han fremhæver, at man med aftalen har opnået en række forbedringer for medlemmerne. Det handler blandt andet om en god økonomi med pæne stigninger på prislister og SH-konto, forbedringer for lærlinge med pension fra det 18. år og særlig opsparing, samt bedre sikring under sygdom og en udvidelse af forældreorloven.

Aftalen mellem 3F Byggegruppen og Dansk Byggeri gælder for de kommende tre år og omfatter næsten 60.000 bygningsarbejdere blandt andre jord- og betonarbejdere, murere, murerarbejdsmænd, struktører, maskinførere, asfaltarbejdere, tagdækkere, stenhuggere, stukkatørere, brolæggere, stilladsarbejdere, industrilakerere, snedkere, tømrere, gulvlæggere, glarmestre, tagdækkere og tækkemænd.

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt byggegruppens presseansvarlige Eva Åkerman Tlf. 22101725

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum