Business Lolland-Falster

Nyt samarbejde om EU-millioner til erhvervslivet

Del
Der er lagt op til en meget aktiv opsøgende indsats, når det nystiftede LAG Lolland-Falster gennem samarbejde med Business Lolland-Falster skal formidle ca. tre mio. kr. årligt fra EU til lokale virksomheder.
Foto: Patrick Kirkby
Foto: Patrick Kirkby


Business Lolland-Falster og det nystiftede LAG Lolland-Falster har indgået et samarbejde, som skal gøre det nemmere for virksomheder at få økonomisk hjælp til udviklingsprojekter. Pengene kommer fra staten og EU og gives til projekter, der kan skabe arbejdspladser, bedre miljø, stærkere lokal identitet eller på anden måde styrke lokalområdet.

På virksomhedernes præmisser

I det nye LAG Lolland-Falster bliver tingene vendt lidt på hovedet i forhold, hvordan EU-støtteordninger typisk bliver håndteret. “Vi kommer ud til den enkelte virksomhed, præcis når det passer dem”, fortæller projektkoordinator Martin Tange, der har en bemærkelsesværdig lang telefontid, fra kl. 9 til kl. 21.

Det er direktør i Business Lolland-Falster, Mikkel Wesselhoff, meget tilfreds med: “Det handler jo netop om at hjælpe virksomhederne til vækst, og derfor giver det rigtig god mening, at det er LAG, der kommer til virksomheden, når virksomheden har tid - og ikke omvendt”, siger Mikkel Wesselhoff. Desuden vil konsulenterne hos Business Lolland-Falster have LAG-midlerne med i overvejelserne i forhold til de virksomheder, der gennemfører et vækstforløb hos Business Lolland-Falster.

En del af vækstfabrikkerne

I forbindelse med samarbejdet får LAG-koordinatoren plads på Lolland-Falsters vækstfabrikker hver tirsdag, skiftevis i Nakskov og Nykøbing F. Til gavn for de de virksomheder, der lejer sig ind på vækstfabrikkerne, og for andre der vil kigge forbi til en indledende snak om mulighederne. Og som Mikkel Wesselhoff udtrykker det: “Jeg tror, at koordinatoren kan hente megen inspiration ved at være en del af dagligdagen i vækstfabrikkerne”.

Større og stærkere

Tidligere har Guldborgsund og Lolland kommuner haft hver deres LAG, men i forbindelse med, at EU er gået ind i en ny såkaldt programperiode er det besluttet, at de to kommuner nu skal have en fælles, slagkraftig enhed med en fuldtids projektkoordinator. LAG’en er fuldt finansieret af staten og EU.

“Gennem samarbejdet med Business Lolland-Falster er vi allerede kommet i dialog med flere virksomheder med spændende nye projekter, bl.a. inden for området landbrug/fødevarer”, fortæller projektkoordinator Martin Tange, der ser frem til at sende EU-millionerne ind i virksomhederne på Lolland-Falster.

Billedtekst:
Som en del af samarbejdet mellem Business Lolland-Falster og det nye LAG Lolland-Falster får LAG’s projektkoordinator en kontorplads på Lolland-Falsters vækstfabrikker i Nakskov og Nykøbing F. (billedet). LAG Lolland-Falster har en årlig pulje på tre millioner støttekroner til landdistriktsudvikling.

Kontakter

Billeder

Foto: Patrick Kirkby
Foto: Patrick Kirkby
Download

Links

Information om Business Lolland-Falster

Business Lolland-Falster
Business Lolland-Falster
Maribovej 9
4960 Holeby

70228901http://www.businesslf.dk/
Fakta om LAG: Lokale aktionsgrupper (LAGer) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene ved blandt andet at tildele tilskudsmidler til relevante projekter. Lokale aktionsgrupper er udpeget af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og modtager midler fra EU. Hver aktionsgruppe får et budget fra ministeriet og EU, som går til dels at støtte lokale projekter og dels til at drive foreningen. LAG Lolland-Falster får i alt tre millioner kr. årligt til uddeling. Yderligere informationer hos koordinator for LAG Lolland-Falster, Martin Tange: mobil: 6016 8013, mail: koordinator@lag-lollandfalster.dk
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye