Energistyrelsen

38 mio. kr. tildelt til grønne projekter i fjernvarmesektoren

Del

Energistyrelsen har i dag tildelt støtte til 10 projekter, der ønsker at investere i varmepumper eller solvarmeanlæg for at fortrænge fossil varmeproduktion. Der bliver givet støtte for i alt givet tilsagn om støtte for 38 mio. kr.

Energistyrelsen giver nu tilsagn på 38 mio. kr. fra tilskudsordningen ”Etableringsstøtte til eldrevne varmepumper og solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion” til ni varmepumpeprojekter og ét solvarmeprojekt. Det er første gang, at der bliver givet støtte til et solvarmeanlæg under denne tilskudsordning.

Tilskudsordningen har været igennem en større revision inden denne ansøgningsrunde, så flere værker og flere teknologityper kunne ansøge om støtte. Projekterne medvirker til at fortrænge fossile brændsler i både eksisterende fjernvarmeproduktionen og til projekter, hvor der laves fjernvarmeudvidelser. Dermed bidrager projekterne til den grønne omstilling af den samlede varmesektor i Danmark.

Der bliver åbnet for en ny runde af ansøgninger i løbet af 2023. Energistyrelsen melder yderligere ud om ansøgningsrunden på hjemmesiden, når tidspunktet nærmer sig for åbning af runden.

Fakta

  • Tilskudsordningens ansøgningsrunde sluttede 31. oktober 2022.

  • Energistyrelsen har i denne ansøgningsrunde modtaget 10 ansøgninger om varmepumpe- og solvarmeprojekter, der levede op til støttekriterierne, fra interesserede værker.

  • Der er tildelt støtte til opstilling af eldrevne varmepumper og solvarmeanlæg med en samlet anlægspris på ca. 201 mio. kr.

  • Der er samlet set tildelt tilsagn for 38 mio. kr., til projekter der ligger i fjernvarmenet med minimum 25 pct. fossil varmeproduktion, og hvor varmepumpen som minimum fortrænger 50 pct. fossil varmeproduktion.

  • Der er tildelt støtte til opstilling af ét solvarmeanlæg med 1.000 enheder og et samlet optagerareal på 8.000 m2

Støttede projekter

Følgende værker har fået tilsagn om tilskud efter ansøgningsrunden:

Ansøger

Projekttype

Varmekilde

Størrelse

Tommerup St. Varmeforsyning a.m.b.a.

Varmepumpe

Luft

2,2 MW

Energi-Ikast a.m.b.a.

Varmepumpe

Luft

1,2 MW

Videbæk Varme A/S

Varmepumpe

Luft

4,8 MW

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Varmepumpe

Luft

3,0 MW

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a.

Varmepumpe

Luft / Overskudsvarme

4,0 MW

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a.

Varmepumpe

Spildevand

4,0 MW

Gram Fjernvarme a.m.b.a

Varmepumpe

Luft

3,0 MW

Rye Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Varmepumpe

Luft

1,8 MW

Gudenådalens Energiselskab a.m.b.a.

Varmepumpe

Luft

1,0 MW

Gudenådalens Energiselskab a.m.b.a.

Solvarmeanlæg

Sol

8.000 m2

Kontakter

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Energistyrelsen udgiver ny drejebog for fossilfri spidslast for at fremme fossilfrie løsninger i fjernvarmesystemet20.1.2023 10:11:46 CET | Nyhed

Energistyrelsen har fået udarbejdet en drejebog for fossilfri spidslast i fjernvarmesystemet. Drejebogen skal øge viden om fossilfri spidslast i små og mellemstore fjernvarmeselskaber for at fremme udrulningen af de fossilfrie løsninger. I drejebogen kan fjernvarmeselskaber, bestyrelser og kommuner finde inspiration til, hvordan de kan optimere deres spidslastforbrug og implementere fossilfrie spidslastteknologier i deres fjernvarmesystem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum