ErhvervsstyrelsenErhvervsstyrelsen

36 mio. kr. skal ruste SMV’er til digitalisering

Del

Nyt, landsdækkende projekt skal klæde ledere og nøglemedarbejdere i små og mellemstore virksomheder på til den digitale og teknologiske fremtid. Projektet får 36 mio. kr. fra Socialfonden til indsatsen.

Projektet ”Digital ledelseskultur” har fået tilsagn om 36,5 mio. kr. fra EU’s Socialfond. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole står i partnerskab med en række andre erhvervsakademier, universiteter, innovationsnetværk og erhvervsorganisationer bag projektet, som vil gennemføre kompetence­udviklingsforløb for ledere og ledende medarbejdere i danske SMV’er. Målet er at give virksomhederne et digitalt løft ved at styrke lederes kompetencer inden for digitalisering.

Indsatsen indgår i initiativet SMV:Digital, som er en del af regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Sigmund Lubanski:

-          ”Små og mellemstore virksomheder spiller en helt central rolle, når det handler om at sikre vækst og velstand i Danmark. Men mange virksomheder er udfordret, fordi de ikke har kompetencer til at omsætte de nye digitale teknologier til gavn for både deres egen forretning og dansk konkurrenceevne. Derfor er det afgørende, at vi nu målrettet investerer i, at ledere og nøglemedarbejdere får mulighed for et massivt kompetenceløft på nye teknologiske områder.”

Skræddersyet kompetenceudvikling

I løbet af projektperioden ventes knap 1.400 ledere og ledende medarbejdere fra næsten 800 SMV’er at få styrket deres digitale kompetencer gennem skræddersyede udviklingsforløb. Forløbene vil være målrettet den enkelte virksomheds muligheder og behov og vil bestå af en kombination af teoretisk input, sparring, netværk og konkret arbejde med digital udvikling i virksom­hedens dagligdag.

Projektet forventer at involvere mindst seks innovationsnetværk i projektet for at sikre en skarp faglig profil. Derudover vil erhvervsorganisationer og lokale erhvervsråd tage aktivt del i projektet for at formidle om projektets aktiviteter og for samtidig at øge efterspørgslen hos SMV’er.

Fakta om EU’s strukturfonde – Regionalfonden og Socialfonden

  • EU’s Regionalfond, Socialfond og danske partnere investerer årligt 1 mia. kr. i aktiviteter, der skaber vækst og beskæftigelse i hele landet.
  • Ca. 7,5 pct. af strukturfondsmidlerne er afsat til en national pulje, der udmøntes centralt. Relevante tværregionale projekter med afsæt i fx regeringsstrategier vil kunne støttes. Puljens midler udmøntes inden for de rammer, som fremgår af strukturfondsprogrammerne.
  • I Danmark er det Erhvervsstyrelsen, der træffer afgørelse om tildeling af midler fra Regionalfonden og Socialfonden.

Fakta om SMV:Digital

  • SMV:Digital, der løber fra 2018-2021, er etableret som led i regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst. Målet med SMV:Digital er at fremme digitalisering og e-handel blandt små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationskonsulent i Erhvervsstyrelsen Rikke S. Thøfner Angel: rikang@erst.dk og telefon 3529 1789.

Udviklingschef på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Jan Lund: jlu@ucl.dk og telefon 2092 5911

Information om Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1700https://regionalt.erhvervsstyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum