
Stjernekokke dyster om at vinde Årets ret med svinekød
Der er tryner, fødder og haler på ingredienslisten hos de kokke, der er nomineret til Årets ret med svinekød. Og det glæder det dommerpanel, som har peget på de 13 udvalgte.
-Det er vidt forskellige bidrag, fra meget forskellige restauranter, der er blevet nomineret. Fælles for dem er dog, at de har haft øje for de udskæringer, der ofte er overset af danskerne. Samtidig har restauranterne tilberedt udskæringerne på en rigtig spændende måde. Der er både blevet leget med teksturer og smag, siger Grethe Andersen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, der står bag prisen.
Hele landet har peget på de bedste Madanmeldere, kokke og madinteresserede danskere har i det sidste år kunne indstille ekstraordinære retter, de har fået serveret på restauranter. De indstillede retter kunne enten være en forret, mellemret eller hovedret, og svinekød skulle naturligvis være den vigtigste råvare.
Rigtig mange havde indstillet deres favorit ret med svinekød, og flere viste nye, anderledes og særlig velsmagende sider af svinekødet. Nu er de indstillede biddrag gennemgået og 13 nominerede er fundet.
De udpegede restauranter er fra hele landet og befinder sig både i forskellige prisklasser og stilarter.
Hvem vinder Årets ret med svinekød? De 13 nomineredes retter skal kæmpe mod hinanden til den store finale den 20. oktober, som finder sted på Hotel- og Restaurantskolen i Valby. Her skal restauranterne præsentere deres ret for et dommerpanel på otte dommere ledet af Jakob de Neergaard.
De nominerede restauranter og kokke er:
Restaurant Höst, København – Jonas Christensen
Restaurant Geist, København
Hotel Frederiksminde, Præstø – Jonas Mikkelsen
Det Glade Vanvid, Aarhus – Jesper Koch
Kadeau, København – Nicolai Nørregaard
Restaurant ET, Aarhus – Casper Sobczyk
CLOU, København – Jonathan K. Berntsen
Sortebro Kro, Odense – John Kofoed
Søllerød Kro, Søllerød – Brian Mark Hansen
Kokkeriet, København – David Johansen
Falsled Kro, Falsled – Per Hallundbæk
Restaurant 5, Svendborg – Jeff Scott Foster
Restaurant Knapp, Åbenrå – Jesper Johansen
Fakta om konkurrencen
Landbrug & Fødevarer vælger de 13 bedste bidrag.
De nominerede skal lave retten for et dommerpanel mandag den 20. oktober 2014. Hvor vinderen findes og præmierne deles ud.
Der er tre præmier på højkant:
1. præmie: 40.000 kr.
2. præmie: 15.000 kr.
3. præmie: 5.000 kr.
Årets ret med svinekød er en konkurrence udskrevet af Landbrug & Fødevarer med Norma og Frode S. Jacobsens Fond som sponsor
Se mere på:
For mere information:
Pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, Marie Grabow Westergaard, tlf.33394235, mail: mgw@lf.dk
Lizzie Andersen, Handel, Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer, tlf. 3339 4513, mail: liz@lf.dk
Information om L&F
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.
Følg pressemeddelelser fra L&F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra L&F
Foreningen Biogasbranchen: Danmark er foregangsland med 25 pct. biogas i 202226.4.2018 12:17:54 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen lægger i sit oplæg til det kommende energiforlig op til en fortsat udbygning på biogasområdet, og at eksisterende biogasanlæg kan fortsætte på de nuværende vilkår en årrække.
L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst26.4.2018 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.
L&F: ’Made in Denmark’ åbner døre i Mexico23.4.2018 07:12:36 CEST | Pressemeddelelse
Med weekendens nyhed om en ny og forbedret handelsaftale mellem EU og Mexico, er tidspunktet ideelt, når Landbrug & Fødevarer de kommende dage er hovedarrangør af et eksportfremstød til Mexico. Fremstødet begynder i dag.
Nye anbefalinger sætter maden i centrum20.4.2018 07:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Advisory Board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag deres anbefalinger til regeringen repræsenteret ved fem ministerier. Landbrug & Fødevarer byder anbefalingerne velkomne, og opfordrer ministerierne til aktivt at gå videre med dem. Meget gerne med inddragelse fra erhvervet.
Kommissionen: Reduktion i betaling af spildevand er berettiget19.4.2018 14:56:41 CEST | Pressemeddelelse
L&F er lettet over afgørelse fra Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling.