Akademikernes A-kasse

3 virksomheder fra Region Syddanmark med i dysten om Akademikerprisen 2021

Del

Onsdag den 15. september bliver det afgjort, hvilken virksomhed der vinder regionsfinalen af Akademikerprisen og går videre til den nationale konkurrence.

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen for at hylde de små og mellemstore virksomheder (SMV), som med ansættelsen af akademikere har skabt resultater.

Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015, og formålet er at sætte fokus på de vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere i små og mellemstore virksomheder. Feltet af nominerede virksomheder i regionen er nu snævret ind til tre virksomheder, der skal dyste om en finaleplads i Akademikerprisen 2021.

De nominerede virksomheder

Kobots

Med en baggrund i erhvervsjura kom Christina Grigoriou Dalsgaard først ind i virksomheden Kobots for at hjælpe med fundraising. Her beviste hun hurtigt sit værd, og i dag er hun Vice President og ansvarlig for den daglige drift i virksomheden, der udvikler robotter, som hjælper med skærearbejdet på byggepladser.

Merkur Gardiner 

I hele virksomhedens levetid har gardinmontøren Merkur Gardiner primært solgt gennem netværket og anbefalinger. Men de så en mulighed for vækst i det private marked, og det førte til ansættelsen af Mette Ditmarsen, som er kandidat i virksomhedskommunikation. Hun har bl.a. skabt en ny hjemmeside og gjort dem markant mere synlige online.

Plan2Fly

Softwarevirksomheden Plan2Fly lader dronepiloter og kunder samles i ét samlet værktøj, der gør hele processen omkring tilladelser fra myndigheder ol. meget nemmere. Gennem to Lead the Talent-forløb ansatte direktør Ulrik Max Nielsen flere akademikere, heriblandt Melissa Søholm Tygesen, hvis baggrund dels i militæret og i international handel og markedsføring gør hende til et perfekt match som chefens højre hånd.

Akademikere skaber vækst
Baggrunden for prisen er den gevinst, der er for SMV'ere i at ansætte akademikere. I 2017 gennemførte vi en analyse, der tydeligt viser, at ansættelse af en højtuddannet skaber flere arbejdspladser, mere vækst og større chance for, at virksomheden overlever.

Læs mere om Akademikerprisen og undersøgelsen her. https://aka.dk/for-virksomheder/akademikerprisen/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse
Akademikernes A-kasse
Vester Farimagsgade 13
1606 København V

http://www.aka.dk

Om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse betragter det som deres fornemmeste opgave at hjælpe medlemmerne stærkt videre. Udover at give økonomisk tryghed er a-kassen en afgørende sparringspartner i overgangene i studielivet og arbejdslivet - når man skal lande sit første job som nyuddannet, er mellem jobs eller overvejer at blive selvstændig. A-kassen har det som et erklæret mål at udvikle tilbud og rådgivning, så medlemmerne er rustet til fremtidens arbejdsmarked, hvor mange kommer til at skifte job meget oftere, end man tidligere har gjort.

Følg pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum