Akademikernes A-kasse

3 virksomheder fra Østdanmark med i dysten om Akademikerprisen 2022

Del

Den 12. september bliver det afgjort, hvilken virksomhed der vinder regionsfinalen af Akademikerprisen og går videre til den nationale konkurrence.

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen for at hylde de små og mellemstore virksomheder (SMV), som med ansættelsen af akademikere har skabt resultater.

Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015, og formålet er at sætte fokus på de vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere i små og mellemstore virksomheder. Feltet af nominerede virksomheder i regionen er nu snævret ind til tre østdanske virksomheder, der skal dyste om en finaleplads i Akademikerprisen 2022.

De nominerede virksomheder

DynElectro ApS

Viby Sjælland

DynElectro, der arbejder med grøn energi, fik i 2021 civilingeniør i fysik og brændselscellespecialist, Anne Lyck Smitshuysen, med ombord som partner i virksomheden. Her leder hun innovationsudviklingen med et mål om at kunne levere teknologi, der kan accelerere den grønne omstilling med 15 år. I 2021 modtog hun en pris for sit ekstraordinære bidrag til den bæredygtige udvikling – en pris der har medført en mediedækning, som har markeret DynElectro på den internationale scene og resulteret i en forøget bevågenhed i forhold til kommende strategiske partnerskaber.

Dreamplan

København

Dreamplan er en digital platform, der skaber overblik over og yder finansiel vejledning om brugernes økonomi. I forlængelse af et Lead the Talent-forløb ansatte virksomheden Jeanette Trige Skovdal, som er uddannet digital og UX designer fra Kolding Designskole. Hun har blandt andet forbedret brugerrejsen og implementeret design thinking for at skabe den bedst mulige brugeroplevelse. Jeanette har desuden været en vigtig brik i virksomhedens transformation af kerneforretningen fra B2B software til B2C software med en ny visuel identitet og tilpasning af brugeroplevelsen til det nye kundesegment.

MTB-Tours

Værløse

MTB-Tours holder til i Hareskoven, som danner ramme for et af Københavns bedste mountainbike-spor. Her står de for værksted, butik, café, events og mountainbike-udlejning. En nyansat kandidat i humanfysiologi, Simon Udsen Grandjean, har tilføjet en helt ny produktlinje hos virksomheden ved navn “MTB-skolen”. Produktet, der omfatter alt fra kurser, til børne-camps, og heldagsworkshops, er et direkte resultat af det arbejde, Simon har skabt.

Akademikere skaber vækst

Baggrunden for prisen er den gevinst, der er for SMV'ere i at ansætte akademikere. I 2017 gennemførte vi en analyse, der tydeligt viser, at ansættelse af en højtuddannet skaber flere arbejdspladser, mere vækst og større chance for, at virksomheden overlever.

Læs mere om Akademikerprisen og undersøgelsen her: aka.dk/akademikerprisen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse
Akademikernes A-kasse
Vester Farimagsgade 13
1606 København V

http://www.aka.dk

Om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse betragter det som deres fornemmeste opgave at hjælpe medlemmerne stærkt videre. Udover at give økonomisk tryghed er a-kassen en afgørende sparringspartner i overgangene i studielivet og arbejdslivet - når man skal lande sit første job som nyuddannet, er mellem jobs eller overvejer at blive selvstændig. A-kassen har det som et erklæret mål at udvikle tilbud og rådgivning, så medlemmerne er rustet til fremtidens arbejdsmarked, hvor mange kommer til at skifte job meget oftere, end man tidligere har gjort.

Følg pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

”En akademiker? Det lyder dyrt”28.9.2022 14:07:58 CEST | Pressemeddelelse

Da det familieejede øl- og mostbryggeri, Klosterbryggeriet, i 2020 ansatte cand.mag. i filosofi, Henrik Flensborg, var det ikke uden skepsis. Men tvivlen er siden gjort til skamme. For akademikeren har ikke alene hjulpet bryggeriet igennem en gennemgribende kommunikativ digitalisering, så der ikke længere er brug for fysiske kundebesøg. Han har også bidraget til at tilpasse virksomhedens aktiviteter til de uforudsete udfordringer, som corona-nedlukningerne forårsagede.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum