Akademikernes A-kasse

3 virksomheder fra Nordjylland med i dysten om Akademikerprisen 2022

Del

Den 15. september bliver det afgjort, hvilken virksomhed der vinder regionsfinalen af Akademikerprisen og går videre til den nationale konkurrence.

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen for at hylde de små og mellemstore virksomheder (SMV), som med ansættelsen af akademikere har skabt resultater.

Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015, og formålet er at sætte fokus på de vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere i små og mellemstore virksomheder. Feltet af nominerede virksomheder i regionen er nu snævret ind til tre nordjyske virksomheder, der skal dyste om en finaleplads i Akademikerprisen 2022.

De nominerede virksomheder

Dataproces

Nibe

En kandidat i idræt var måske ikke en oplagt ansættelse i et IT- og konsulenthus. Ikke desto mindre avancerede Peter Sandberg Nielsen hurtigt efter ansættelsen i Dataproces, og blev i april 2020 forfremmet til projektleder for forretningsområdet MARC Fleksløn. I dag har næsten 40% af landets kommuner købt MARC Fleksløn, og samtidig er det dét produkt i virksomheden, der har størst kundetilfredshed. Peters tilgang har medvirket til meget stor vækst, og Dataproces blev i 2020 også introduceret på vækstbørsen Nasdaq First North.

WeCare

Aalborg

Sofie Bilgrau blev ansat i WeCare som nyuddannet kriminolog med en bachelor i Politik og Administration. I dag er hun leder i virksomheden, der hjælper unge og familier i udsatte positioner. Sofie har igennem de sidste 3 år bidraget til virksomhedens vækst med procesoptimering, projekthåndtering, med viden om dataindsamling og udvikling af helt nye forretningsområder.

BM Byggeindustri

Hobro

BM Byggeindustri er specialiseret i træbaseret modulbyggeri, og har ansat en uddannet filosof, Thomas Sørensen, som bæredygtighedsansvarlig. Thomas er blevet en vigtig brik i virksomhedens omstilling til bæredygtigt byggeri, og håndterer bæredygtigheds-certificering og de daglige arbejdsprocesser vedrørende systematisering og håndtering af byggesagerne. I arbejdet har han trukket på sin uddannelse og undervisningserfaring for at sikre forståelse og indsigt i overgangen til bæredygtigt byggeri hos såvel medarbejderne i produktionshallerne som montagefolkene på byggepladserne.

Akademikere skaber vækst

Baggrunden for prisen er den gevinst, der er for SMV'ere i at ansætte akademikere. I 2017 gennemførte vi en analyse, der tydeligt viser, at ansættelse af en højtuddannet skaber flere arbejdspladser, mere vækst og større chance for, at virksomheden overlever.

Læs mere om Akademikerprisen og undersøgelsen her: aka.dk/akademikerprisen

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse
Akademikernes A-kasse
Vester Farimagsgade 13
1606 København V

http://www.aka.dk

Om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse betragter det som deres fornemmeste opgave at hjælpe medlemmerne stærkt videre. Udover at give økonomisk tryghed er a-kassen en afgørende sparringspartner i overgangene i studielivet og arbejdslivet - når man skal lande sit første job som nyuddannet, er mellem jobs eller overvejer at blive selvstændig. A-kassen har det som et erklæret mål at udvikle tilbud og rådgivning, så medlemmerne er rustet til fremtidens arbejdsmarked, hvor mange kommer til at skifte job meget oftere, end man tidligere har gjort.

Følg pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

”En akademiker? Det lyder dyrt”28.9.2022 14:07:58 CEST | Pressemeddelelse

Da det familieejede øl- og mostbryggeri, Klosterbryggeriet, i 2020 ansatte cand.mag. i filosofi, Henrik Flensborg, var det ikke uden skepsis. Men tvivlen er siden gjort til skamme. For akademikeren har ikke alene hjulpet bryggeriet igennem en gennemgribende kommunikativ digitalisering, så der ikke længere er brug for fysiske kundebesøg. Han har også bidraget til at tilpasse virksomhedens aktiviteter til de uforudsete udfordringer, som corona-nedlukningerne forårsagede.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum