MoneyArcher.com

3 råd til dig med kviklån-gæld

Del

Der kan være gode grunde til at tage et hurtigt lån, men hvis du allerede har flere kviklån og anden dyr gæld, og mangler penge, så er svaret ikke endnu et kviklån. I dette skriv giver vi vores bud på hvordan du kan stoppe den onde spiral, eller sørge for at den ikke opstår.

Skab overblik over din privatøkonomi

Lige meget om du er rig eller fattig, eller som de fleste danskere, et sted midt i mellem, så er det vigtigt at få skabt et overblik over dine indtægter og udgifter. Først når du har et overblik, kan du vide hvor du skal sætte ind for at få mest effekt. Specielt hvis du føler der er lidt kaos i din privatøkonomi, eller hvis der er sket større ændringer i dit liv, så som at du er flyttet, har fået børn, eller din indkomst har ændret sig, så er det vigtigt at få lagt et budget. Der findes mange gratis budgetskemaer, som gør det let for dig at komme i gang. Find gratis budgetskema og gode råd, til når du skal lægge budget fra finanstilsynet her: https://www.raadtilpenge.dk/penge-beregner/budgetskema

Spar alt hvad du overhovedet kan

Selv få måneder, hvor du går i ekstremt sparehumør, kan være det som får dig ud af din onde spiral. Hver eneste 5 kr, 20 kr eller 50 kr tæller, og hvis noget koster mere end dette, så bør svaret til dig selv generelt bare være nej. Sæt en periode for dig selv. Dette kan eksempelvis være 3 måneder, hvor du sætter spareniveauet til 100%, og ikke tillader dig selv noget ekstra på nogen måder. De måneder vil være hårde at komme igennem, men da det er en begrænset tidsperiode, så kan du godt komme igennem det. I denne periode, skal du sætte spørgsmålstegn ved hver eneste ting du køber. Har du brug for at købe det nu og her? Kan jeg købe en billigere version?

Kviklån og lignende gæld er kortsigtet gæld, hvilket betyder, at du vil kunne komme af med meget gæld, hvis du går all-in i en kortere periode. Dette vil ofte gøre, at du også spare meget i renter og gebyrer efter disse måneder, og måske være nok til at budgettet i højere grad kan hænge sammen på normal vis efterfølgende. Det er dog vigtigt at du stadig holder et udgiftniveau der passer med dit budget.

Refinansiering af din gæld

Renteniveauet er lavere end nogensinde. Derfor er der heller ingen grund til at betale ekstra for at have delt din gæld op i mange forskellige kviklån, kreditlån, ubetalte regninger og små forbrugslån. Måske står du i en situation, hvor du kan refinansiere dit realkreditlån i boligen, og allerede spare penge på dette. Hvis du kan dette, så kan du sandsynligvis få hævet lånet en lille smule, og bruge disse ekstra penge på at komme af med alt dyr gæld i samme hug.

Hvis dette ikke er en mulighed, så kan det også være smart at kigge på, om du kan få et samlelån, altså et billigere forbrugslån, som du samler alt din gæld i, og som har en lavere rente end den gæld du ellers døjer med.

Udover at spare en masse penge med et samlelån, så kan det også være med til at give dig et bedre overblik over din privatøkonomi fremad, at få samlet din gæld i et samlelån, i stedet for at have en lang række forskellige lån, som det måske kan være lidt uoverskueligt med.

Hvis muligheden med refinansiering af realkredit ikke er en mulighed, så kan du kigge på muligheder for samlelån her: https://moneyarcher.com/dk/samlelaan/

Nøgleord

Kontakter

Du kan kontakte Rolf fra MoneyArcher.com via rolf@moneyarcher.com

Information om MoneyArcher.com

MoneyArcher.com
MoneyArcher.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://moneyarcher.com/dk/

MoneyArcher.com er en international sammenligningsside, som startede i Danmark.

Du finder den også i følgende lande: Tyskland (Geld leihen), Spanien (Préstamo), Sverige (Låna Pengar), Norge (Låne penger) og Polen (Pożyczki).

Du kan også finde MoneyArcher.com på App Store eller Google Play

Følg pressemeddelelser fra MoneyArcher.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MoneyArcher.com