Akademikernes A-kasse

3 nordjyske virksomheder med i dysten om Akademikerprisen 2021

Del

Mandag den 13. september bliver det afgjort, hvilken virksomhed der vinder regionsfinalen af Akademikerprisen og går videre til den nationale konkurrence.

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen for at hylde de små og mellemstore virksomheder (SMV), som med ansættelsen af akademikere har skabt resultater.

Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015, og formålet er at sætte fokus på de vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere i små og mellemstore virksomheder. Feltet af nominerede virksomheder i regionen er nu snævret ind til tre nordjyske virksomheder, der skal dyste om en finaleplads i Akademikerprisen 2021.

De nominerede virksomheder

Technicon A/S (Hobro)

Hos Technicon i Hobro udvikler man robotter, der gør hverdagen nemmere og mere effektiv for en lang række produktionsvirksomheder. Her har ansættelsen af Thomas Kibæk Bo Heltzen, som har en kandidat i teknologibaseret forretningsudvikling, skabt en tættere dialog med kunderne og det nødvendige overblik over de komplekse udviklingsprocesser.

Gatehouse Maritime A/S (Nørresundby)

Tidligere var Gatehouse Maritime fokuseret på enkelte kunders behov, men med ansættelsen af bl.a. Jens Yde, der er cand.merc – og derfor har indgående kendskab til handel og markedet – har de fået mere nuanceret indsigt i behovene. Nu beror nye udviklinger på markedsanalyser, og det har ført til ændringer i både forretningsudviklingen og styrket marketing og salg.

Green Instruments A/S (Brønderslev)

I Brønderslev udvikler Green Instruments avanceret måleindustri, der kan bruges til overvågning og beskyttelse af bl.a. boreplatforme. De har et tæt samarbejde med især maskinmesteruddannelsen i Frederikshavn, som sørger for, at der hele tiden kommer nye talenter til. En af dem er Jakob Brøns, hvis grundlæggende idé allerede i hans bacheloropgave har gjort virksomheden markedsledende.

Akademikere skaber vækst
Baggrunden for prisen er den gevinst, der er for SMV'ere i at ansætte akademikere. I 2017 gennemførte vi en analyse, der tydeligt viser, at ansættelse af en højtuddannet skaber flere arbejdspladser, mere vækst og større chance for, at virksomheden overlever.

Læs mere om Akademikerprisen og undersøgelsen her. https://aka.dk/for-virksomheder/akademikerprisen/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse
Akademikernes A-kasse
Vester Farimagsgade 13
1606 København V

http://www.aka.dk

Om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse betragter det som deres fornemmeste opgave at hjælpe medlemmerne stærkt videre. Udover at give økonomisk tryghed er a-kassen en afgørende sparringspartner i overgangene i studielivet og arbejdslivet - når man skal lande sit første job som nyuddannet, er mellem jobs eller overvejer at blive selvstændig. A-kassen har det som et erklæret mål at udvikle tilbud og rådgivning, så medlemmerne er rustet til fremtidens arbejdsmarked, hvor mange kommer til at skifte job meget oftere, end man tidligere har gjort.

Følg pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum