Akademikernes A-kasse

3 midtjyske virksomheder med i dysten om Akademikerprisen 2021

Del

Tirsdag den 14. september bliver det afgjort, hvilken virksomhed der vinder regionsfinalen af Akademikerprisen og går videre til den nationale konkurrence.

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen for at hylde de små og mellemstore virksomheder (SMV), som med ansættelsen af akademikere har skabt resultater.

Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015, og formålet er at sætte fokus på de vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere i små og mellemstore virksomheder. Feltet af nominerede virksomheder i regionen er nu snævret ind til tre midtjyske virksomheder, der skal dyste om en finaleplads i Akademikerprisen 2021.

De nominerede virksomheder

Montera (Hørning)
Lene Søndergaard har en kandidatgrad i virksomhedskommunikation og blev ansat som den første akademiker hos Montera i 2020. Montera havde udviklet sig fra lille tømrervirksomhed til landsdækkende montagefirma. I den forbindelse hjalp Lene med at strukturere organisationen og få styr på interne arbejdsprocesser, hvad der har resulteret i bedre overblik og højere arbejdsglæde for de ca. 50 ansatte.

MJT Container (Hadsten)
Med et ønske om større vækst ansatte MJT Container den nyuddannede Caroline Nielsen, der er cand.linc.merc til at styrke deres digitale tilstedeværelse og kommunikation med kunderne. Hun har bl.a. skabt synlighed på sociale medier og også sørget for kommunikationsmateriale til eksisterende kunder. I dag oplever virksomheden både en øget tilgang af kunder og mersalgsmuligheder blandt de eksisterende.

Ecograf (Brabrand)
Som moderne trykkeri har Ecograf stort fokus på bæredygtighed og digitalisering. De to discipliner mødtes i ansættelsen af Natalia E.L. Madsen, der har en ph.d. i bioscience. Hun har både hjulpet med at opnå bæredygtighedscertificeringer, der gør trykkeriet mere konkurrencedygtigt i større udbud og styrket deres digitale kommunikation.

Akademikere skaber vækst
Baggrunden for prisen er den gevinst, der er for SMV'ere i at ansætte akademikere. I 2017 gennemførte vi en analyse, der tydeligt viser, at ansættelse af en højtuddannet skaber flere arbejdspladser, mere vækst og større chance for, at virksomheden overlever.

Læs mere om Akademikerprisen og undersøgelsen her. https://aka.dk/for-virksomheder/akademikerprisen/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse
Akademikernes A-kasse
Vester Farimagsgade 13
1606 København V

http://www.aka.dk

Om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse betragter det som deres fornemmeste opgave at hjælpe medlemmerne stærkt videre. Udover at give økonomisk tryghed er a-kassen en afgørende sparringspartner i overgangene i studielivet og arbejdslivet - når man skal lande sit første job som nyuddannet, er mellem jobs eller overvejer at blive selvstændig. A-kassen har det som et erklæret mål at udvikle tilbud og rådgivning, så medlemmerne er rustet til fremtidens arbejdsmarked, hvor mange kommer til at skifte job meget oftere, end man tidligere har gjort.

Følg pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikernes A-kasse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum