Andel

28 nyvalgte medlemmer i Andels repræsentantskab

Del

I de seneste uger har knap 55.000 andelshavere i Næstved og Kalundborg kommune haft mulighed for at stemme på kandidater til repræsentantskabet i den andelsejede energi- og fibernetkoncern Andel. Valget er nu slut, og 35 kandidater er blevet til 28 ny- og genvalgte repræsentantskabsmedlemmer.

Der var stemmeaktivitet frem til sidste minut før deadline den 22. marts kl.23.59, hvor 16 kandidater fra Næstved Kommune dystede om 11 pladser, og 14 kandidater om 12 pladser i Kalundborg Kommune.

Ved valget i de to kommuner blev der i alt afgivet 6030 stemmer, hvilket svarer til en valgdeltagelse på 11,17 procent.

Bestyrelsesformand Jens Stenbæk glæder sig over en stigende interesse for at engagere sig i Andel og den grønne omstilling samt over de mange andelshavere, som har stemt. I de sidste to valgperioder er det nemlig ikke lykkes at udskrive valg i hverken Næstved eller Kalundborg.

”Vi glæder os først og fremmest over, at flere af andelshaverne i Næstved og Kalundborg Kommune har fået øjnene op for Andels repræsentantskab og den indflydelse, man som medlem har på bl.a. den grønne omstilling af vores samfund. Jo mere aktivt vores andelshavere involverer sig, jo stærkere et andelsselskab får vi, så stor tak til de kandidater, som valgte at stille op, og alle de andelshavere, der har stemt.”

Her er de nye medlemmer af repræsentantskabet i Andel:

Næstved:

Nyvalgte medlemmer:

Elmer Jacobsen

Helle Hillers

Jens Due

Michael Lindqvist

Niels True

Genvalgte medlemmer:

Allan Johansen

Henrik Frederiksen

John Vinsbøl

Jørgen Skov Jørgensen

Peder Sass

Søren Skovbæk Jensen

Kalundborg:

Nyvalgte medlemmer:

Andreas Hastrup

Lars Andersen

Mads Overgaard

Nils B. Overgaard

René Gislum

Genvalgte medlemmer:

Arne Hansen

Bitten Müller

Jan Østergaard

Peter Hermann

Poul Henrik Prahl

Svend Müller

Søren Steen Sørensen

Lolland:

I Lolland kommune opstillede fem kandidater til i alt otte pladser. Kandidaterne tiltræder derfor automatisk i repræsentantskabet.

Nyvalgte medlemmer:

Lars Poul Nielsen

Tine Vinther Clausen

Ulrik Theofil Jørgensen

Genvalgte medlemmer:

Arne Henriksen

Mette Andersen

Aktiv ejerform
Andel er et andelsselskab, og alle boligejere, virksomhedsejere og sommerhusejere i Nordvest-, Midt- og Sydsjælland, Lolland-Falster og øerne er andelshavere, hvis de får deres el via netselskabet Cerius' elnet.

139 folkevalgte repræsentantskabsmedlemmer repræsenterer andelshaverne i Andels repræsentantskab, der har indflydelse på selskabets største beslutninger og vælger selskabets bestyrelse blandt repræsentantskabets medlemmer. Der er hvert år valg til repræsentantskabet i 3-5 af i alt 15 valgområder.

I 2022 afholdes der valg i Slagelse, Roskilde, Solrød, Sorø og Odsherred.

Billeder

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

I Andel vil vi være hinandens bedste forbindelse, og vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtid – for vores kunder, vores andelshavere og vores omverden. Andel har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Vi en del af en ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Andel har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2019 for 6.902 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum