
126 Madskoler er klar til børn og unge i sommerferien
Selv om klokken er ringet ud for sidste gang for dette skoleår, vil der stadig være stor aktivitet i skolekøkkenerne rundt omkring i landet. For 11. år i træk afholdes der Madskoler over hele Danmark i løbet af sommerferien, og igen i år kan børn og unge i alderen 8-12 år bruge en uge på at lære om sund mad, kost og motion på en sjov og aktiverende måde. Madskolerne afholdes i samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, 4H og REMA 1000, men er drevet af frivillige på de forskellige skoler.
- Madskole er blevet en god fast sommertradition mange steder, og rigtig mange børn og unge vælger at bruge en uge på Madskole. Det er vi naturligvis rigtig glade for, og vi er heldigvis ikke alene. Vores evalueringer fra 2013 viser, at 96 pct. af børnene synes det er sjovt at gå på Madskole, og at 97 pct. af forældrene har gode erfaringer med at have børn på Madskole, siger Line Damsgaard, projektkoordinator for Madskolerne i Landbrug & Fødevarer.
Hun mener, at Madskolerne kan være en del af en forebyggende indsats overfor overvægtsproblemer hos børn og unge.
- Udviklingen i andelen af overvægtige har de seneste år været stigende. Overvægtsproblemerne ses ikke kun blandt voksne, men også i stigende grad blandt børn. Konsekvenserne for det enkelte barn er store – både på det psykiske og fysiske plan. Forebyggelse er nøgleordet og indsatsen skal sættes ind tidligt, og det er noget af det vi arbejder med på Madskolerne: At give hvert enkelt barn en viden om sund mad og motion, siger Line Damsgaard og understreger samtidig, at Madskolerne ikke er et slankeprojekt, men en sommeraktivitet, hvor alle børn er velkomne.
Ud over at blive mere hjemmevant i et køkken, lærer deltagerne på Madskolen om Nøglehullet og de officielle kostråd, så de i løbet af deres uge på Madskole får både praktisk erfaring i køkkenet og viden om sund kost.
- Det skal først og fremmest være sjovt at gå på Madskole. Derfor leger vi viden og praktisk erfaring ind. Vores mål er at få børn til at smage på nye ting, blive mere hjemmevante i et køkken og samtidig blive lidt mere klar over, hvad det er sundt at spise. Det har været vores mål siden vi startede med 6 Madskoler i 2004, og det er det stadig, selv om der gået 11 år og vi er vokset til 126 Madskoler, slutter Line Damsgaard.
Madskolerne finder sted over hele landet i fra uge 27-32 i sommerferien. Se mere og find ledige pladser på www.madskoler.dk
For yderlige oplysninger:
Line Damsgaard, projektkoordinator for Madskolerne i Landbrug & Fødevarer, tlf 2724 5622 , mail:lda@lf.dk
Marie Grabow Westergaard, pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf. 30178871, mail:mgw@lf.dk
Fakta:
Madskolerne afholdes i samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, 4H og REMA 1000
Madskolerne varer en uge og foregår primært i skolernes sommerferier. Pointen er, at børn lærer at lave mad, de lærer om sunde kostvaner og de 8 kostråd og får samtidig motion og lærer, hvorfor det er vigtigt at holde sig i gang. På sin vis er det madlavningens svar på de fodboldskoler, som DBU arrangerer rundt om i landet i skoleferierne.
Aldersgrænserne varierer rundt om i landet. Skolerne er primært for de 8-12årige, men der kan være undtagelser, så tjek lokalt.
Information om L&F
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.
Følg pressemeddelelser fra L&F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra L&F
Foreningen Biogasbranchen: Danmark er foregangsland med 25 pct. biogas i 202226.4.2018 12:17:54 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen lægger i sit oplæg til det kommende energiforlig op til en fortsat udbygning på biogasområdet, og at eksisterende biogasanlæg kan fortsætte på de nuværende vilkår en årrække.
L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst26.4.2018 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.
L&F: ’Made in Denmark’ åbner døre i Mexico23.4.2018 07:12:36 CEST | Pressemeddelelse
Med weekendens nyhed om en ny og forbedret handelsaftale mellem EU og Mexico, er tidspunktet ideelt, når Landbrug & Fødevarer de kommende dage er hovedarrangør af et eksportfremstød til Mexico. Fremstødet begynder i dag.
Nye anbefalinger sætter maden i centrum20.4.2018 07:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Advisory Board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag deres anbefalinger til regeringen repræsenteret ved fem ministerier. Landbrug & Fødevarer byder anbefalingerne velkomne, og opfordrer ministerierne til aktivt at gå videre med dem. Meget gerne med inddragelse fra erhvervet.
Kommissionen: Reduktion i betaling af spildevand er berettiget19.4.2018 14:56:41 CEST | Pressemeddelelse
L&F er lettet over afgørelse fra Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling.