
Partnerskab om målrettet miljøregulering kan øge vækst
Fremtidens landbrug skal være i stand til at præstere en større produktion samtidig med, at der tages hensyn til miljøet. Derfor glæder det Landbrug & Fødevarer, at miljøminister Kirsten Brosbøl og fødevareminister Dan Jørgensen i dag har præsenteret et nyt partnerskab, der kan sikre både vækst, natur og vandmiljø og er et skridt på vej ind i en moderne og intelligent miljøregulering.
Initiativet har sit udspring i Natur- og Landbrugskommissionen anbefalinger om en ny, målrettet og differentieret arealregulering af landbruget, og samler Miljøministeriet, Fødevareministeriet, de grønne organisationer, universiteter, institutioner og landbruget som i fællesskab skal arbejde på at skabe grundlag for en ny regulering af landbruget.
- Verden har brug for flere fødevarer til en voksende befolkning. Derfor hedder vejen frem bæredygtig, intensiv produktion. Vi ser det nye partnerskab som et skridt i den retning og tror på, at det kan være med til at skabe grundlag for øget vækst og sikring af arbejdspladser i landbruget og dermed også stigende eksportindtægter til gavn for velfærdssamfundet, siger Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer.
Den såkaldt differentierede arealregulering skal baseres på princippet om omkostningseffektivitet og målrettet opfyldelse af miljømål frem for generelle restriktioner og regulering på landbrugsproduktionens størrelse. Reguleringen forventes udrullet i flere faser, begyndende fra gødningssæsonen 2016-17.
- Med den nye regulering bliver den nuværende, tunge og gammeldags regulering heldigvis forhåbentlig historie efter august 2016, og som landmænd får vi mulighed for at gødske optimalt på den dyrkede landbrugsjord og sætte ind med effektive virkemidler der, hvor det er nødvendigt, konstaterer Lars Hvidtfeldt.
For yderligere information kontakt pressekonsulent Pia Lykke, 30 58 20 89
Information om L&F
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.
Følg pressemeddelelser fra L&F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra L&F
Foreningen Biogasbranchen: Danmark er foregangsland med 25 pct. biogas i 202226.4.2018 12:17:54 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen lægger i sit oplæg til det kommende energiforlig op til en fortsat udbygning på biogasområdet, og at eksisterende biogasanlæg kan fortsætte på de nuværende vilkår en årrække.
L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst26.4.2018 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.
L&F: ’Made in Denmark’ åbner døre i Mexico23.4.2018 07:12:36 CEST | Pressemeddelelse
Med weekendens nyhed om en ny og forbedret handelsaftale mellem EU og Mexico, er tidspunktet ideelt, når Landbrug & Fødevarer de kommende dage er hovedarrangør af et eksportfremstød til Mexico. Fremstødet begynder i dag.
Nye anbefalinger sætter maden i centrum20.4.2018 07:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Advisory Board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag deres anbefalinger til regeringen repræsenteret ved fem ministerier. Landbrug & Fødevarer byder anbefalingerne velkomne, og opfordrer ministerierne til aktivt at gå videre med dem. Meget gerne med inddragelse fra erhvervet.
Kommissionen: Reduktion i betaling af spildevand er berettiget19.4.2018 14:56:41 CEST | Pressemeddelelse
L&F er lettet over afgørelse fra Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling.