
Fokus på kvalitet og kundepleje hos de nominerede til Slagterprisen 2014
Det var et bredt felt med både store og små slagterbutikker og supermarkedsslagtere, der var indstillet til Slagterprisen 2014. Fælles for alle de indstillede var, at de har gjort sig udmærket som dygtige slagtere i netop deres lokalområde, men nomineringerne endte med at gå til slagtermester Peter Olsen fra Emilievejs Slagterforretning, mad med mere i Frederikshavn, slagtermester Kim Andersen fra SuperBest i Hjørring, slagtermester Jens Slagter fra Slagteren ved Kultorvet i København og slagtermester Peder Pedersen fra SuperBest i Struer.
-Igen i år var der virkelig mange stærke kandidater til Slagterprisen og branchen kan godt være stolt af, at den år efter år kan indstille så mange dygtige slagtere. Det har været rigtig svært at vælge de fire nominerede, men det er kun godt. Det betyder, at hele feltet er stærkt, og det gør konkurrencen mere spændende, siger Vickie Kristensen, seniorkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.
For at blive indstillet til prisen skal slagterne blandt andet vise fokus på space mangagement, kvalitet, basishåndværk, og præsentation af råvaren. Samtidig skal de kunne rådgive kunderne og ikke være bange for at afprøve nye og innovative ideer inden for kødverdenen. Alt dette vurderede juryen, at de fire nominerede havde klaret med glans.
-Der bliver virkelig innoveret ude hos de fire nominerede. Et fællestræk hos dem er, at de alle på hver deres måde fortæller en historie som slagtermestre. Det kommer til udtryk både i kommunikationen med kunderne og i kødprodukterne. Derudover har de alle fire stærke holdninger til kødets oprindelse, kvalitet og formår at vise dybde og bredde i sortimentet, siger Vickie Kristensen og fortsætter:
-Vi glæder os i juryen til i løbet af sommeren at aflægge uanmeldt besøg hos de nominerede for at se de dygtige slagtere på deres hjemmebane og på den måde få bedre mulighed for at komme tættere på at finde juryens emne til en vinder af Slagterprisen, siger Vickie Kristensen
Vinderen findes på Fødevaredagen
Igen i år er det branchen selv, der er med til at finde vinderen af Slagterprisen 2014. Sidste år forsøgte man sig for første gang med en afstemning ved selve prisfesten, så de fremmødte branchefolk fik lov at være med til at finde årets vinder. Det var en stor succes, som man gentager i år, men denne gang bliver rammen om Slagterprisen 2014 anderledes, men stadig meget festlig.
-Vi har valgt at kåre årets slagter på Fødevaredagen den 28. oktober i Århus arrangeret af Landbrug & Fødevarer. Her er hele fødevarebranchen repræsenteret og alle vil kunne være med til at fejre vinderen af Slagterprisen 2014, så det skal nok blive et brag af en kåring, siger Vickie Kristensen.
Om de nominerede:
Slagtermester Peter Olsen, Emilievejs Slagterforretning, mad med mere, Frederikshavn, http://www.emilievejs-slagterforretning.dk/forside/
Slagtermester Kim Andersen, SuperBest, Hjørring, http://www.superbesthjorring.dk
Slagtermester Jens Slagter, Slagteren ved Kultorvet, København, http://www.slagterenvedkultorvet.dk
Slagtermester Peder Pedersen, SuperBest, Struer, http://www.superbest.dk/butik/struer/
For billeder, logo og mere information gå til www.slagterprisen.dk
Yderligere kontakt:
Vickie Kristensen, seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf: 3339 4262, mail vkr@lf.dk
Marie Grabow Westergaard, pressekonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf. 3339 4235, mail: mgw@lf.dk
Nøgleord
Information om L&F
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.
Følg pressemeddelelser fra L&F
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra L&F
Foreningen Biogasbranchen: Danmark er foregangsland med 25 pct. biogas i 202226.4.2018 12:17:54 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen lægger i sit oplæg til det kommende energiforlig op til en fortsat udbygning på biogasområdet, og at eksisterende biogasanlæg kan fortsætte på de nuværende vilkår en årrække.
L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst26.4.2018 10:11:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.
L&F: ’Made in Denmark’ åbner døre i Mexico23.4.2018 07:12:36 CEST | Pressemeddelelse
Med weekendens nyhed om en ny og forbedret handelsaftale mellem EU og Mexico, er tidspunktet ideelt, når Landbrug & Fødevarer de kommende dage er hovedarrangør af et eksportfremstød til Mexico. Fremstødet begynder i dag.
Nye anbefalinger sætter maden i centrum20.4.2018 07:10:24 CEST | Pressemeddelelse
Advisory Board for mad, måltider og sundhed overdrager i dag deres anbefalinger til regeringen repræsenteret ved fem ministerier. Landbrug & Fødevarer byder anbefalingerne velkomne, og opfordrer ministerierne til aktivt at gå videre med dem. Meget gerne med inddragelse fra erhvervet.
Kommissionen: Reduktion i betaling af spildevand er berettiget19.4.2018 14:56:41 CEST | Pressemeddelelse
L&F er lettet over afgørelse fra Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling.
L&F