Furesø Kommune

260 lærere og pædagoger delte viden på stor fagfestival

Del

Den 18. september mødtes flere hundreder medarbejdere og repræsentanter fra forældre- og skolebestyrelser og politikere til Furesøs Lærings- og Dannelsesfestival 2019 i Farum Arena i tre timer.

Lærere og pædagoger fejrede, at Furesø har arbejdet med et fælles syn på, hvordan børn lærer bedst og delte erfaringer med hinanden i workshops. De konkrete eksempler gav også inviterede forældre- og skolebestyrelser og politikerne et indblik i, hvordan dagtilbud, skoler og FFO’er i praksis arbejder med det fælles læringssyn.  Fx handlede en workshop om, hvordan man på Egeskolen arbejder med elevernes personlige og sociale kompetencer inden, de deles ind på hold i de forskellige fag.

I en workshop fortalte medarbejdere fra Lyngholmskolen, hvordan de arbejder med innovation i undervisningen.

”Jeg håber, vores lærere og pædagoger inspirerede hinanden til fortsat at arbejde med det fælles læringssyn og skabe flere dannelsesmuligheder for vores børn og unge. Vores børn får glæde af den høje faglighed ved at blive mødt lige dér, hvor den enkelte er, og hvor der bliver sørget for trygge og udviklende læringsmiljøer”, siger Bettina Ugelvig Møller (S), formand for Udvalg for dagtilbud og familier.

Der var 24 workshops på festivalen. De mange lærere og pædagoger havde mulighed for at fordybe sig i to workshops hver. Flere workshops handlede om, hvordan dagtilbud arbejder med dannelse i de daglige rutiner, fx når børnene skal spise deres frokost eller tage overtøj på i garderoben på vej til legepladsen. Det fortalte medarbejdere fra Børnehusene Mimers Brønd og Nørreskoven om. I andre workshops delte man erfaringer med at omsætte det fælles læringssyn i praksis.

Børnene i Furesø møder det samme læringssyn fra de er 0 til 18 år. Pædagoger og lærere har blik for, at alle børn og unge skal udvikle sig personligt, socialt og fagligt.

Børn skal ud på en dannelsesrejse

Festivalen var også en del af Furesø dannelsesrejse. Undervejs fik alle deltagere en faglig indsprøjtning i dannelse, da Lene Tanggaard, der er professor i pædagogisk psykologi fra Aalborg Universitetet, holdt et oplæg.

Lene Tanggaard fortalte om drivkraft og hvilke læringsprocesser, der medvirker til at danne børnene, altså får dem til at opleve, at de er ”nogen”. En af hendes pointer var, at børn og unge bliver til ”nogen”, når de bliver inviteret ind i fællesskaber og får adgang til fællesskaber. Derfor er fællesskaber også et fokus i alle dagtilbud og skoler.

”Det er en stor fornøjelse at se, hvordan fantasien præger det pædagogiske arbejde i vores skoler og FFO´er. Læring spiller på mange strenge, og det styrker motivationen hos eleverne. Festivalen var en flot station på vores dannelsesrejse i Furesø,” siger Henrik Poulsen (S), formand for Udvalg for skoler og ungdomsuddannelse.

Kontakter

Bettina Ugelvig Møller, formand for Udvalg for dagtilbud og familier, tlf. 7216 5909
Henrik Poulsen, formand for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse, tlf. 7216 5008

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum