Haderslev Kommune

25-35-årige mangler vaccination i Haderslev Kommune

Del

I denne uge blev der åbnet for 3. stik mod Covid-19 for borgere over 40 år, den såkaldte boostervaccination. I Haderslev Kommune er der dog mange 25-30-årige, der ikke er klar til 3. stik, når deres tur kommer. De er nemlig slet ikke vaccineret endnu eller mangler 2. stik.

Sundhedschef i Haderslev Kommune, Marit Nielsen-Man, ser med bekymring på vaccinationstallene, når det drejer sig om de 25-35-årige i Haderslev Kommune. 31 % mangler at blive færdigvaccineret, hvoraf de 27 % slet ikke er kommet i gang med 1. stik.

”Det er bekymrende, når vi kan se, at så mange i aldersgruppen 25-35 år ikke er påbegyndt vaccination. Det er unge mennesker, der har et aktivt, socialt liv, og derfor i høj grad kan være med til at bære epidemien rundt, når de ikke er vaccineret”, siger Marit Nielsen-Man, der er chef for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune og fortsætter:

”Den nye Omikron-variant gør det endnu mere alvorligt, da vi ved, den smitter mere. Vi har derfor brug for, at en større del af befolkningen er vaccineret, hvis vi skal holde epidemien nede.”

Mange muligheder for at blive vaccineret i kommunen

Mulighederne for vaccination er ellers udvidet betragteligt i Haderslev Kommune i denne uge, hvor Carelink åbnede vaccinationssted i Gåskærgade i Haderslev samtidig med at både praktiserende læger og apotekerne nu tilbyder vaccination mod Covid-19.

”Der har været lidt opstartsvanskeligheder på vaccinationsstedet i Haderslev, hvor der de første dage var meget kø, selvom man havde bestilt tid, men det er mit indtryk, at det er faldet til ro nu og Carelink har fået etableret et godt køsystem, så borgere, der har bestilt tid, ikke skal vente så længe”, siger Marit Nielsen-Man.

Fra torsdag i denne uge var det også muligt at blive vaccineret på de lokale apoteker, hvor man ikke skal bestille tid.

”Lige nu er det faktisk så nemt at blive vaccineret i kommunen at jeg vil opfordre alle dem, der mangler at komme i gang, om at få det gjort inden jul”, siger Marit Nielsen-Man.

Hjælp at hente hos Røde Kors

Hvis man har svært ved at booke en vaccinationstid, skal bruge en ledsager eller støtte og vejledning, er der hjælp at hente hos Røde Kors’ hjælpelinje. Her kan de også kunne informere om, hvor man lettest bliver vaccineret i sit nærområde. Man finder hjælpelinjen på https://www.rodekors.dk/etgodtstik eller ved at ringe til 3529 9660 alle dage mellem kl. 10-16.

På coronasmitte.dk kan man se, hvor i kommunen, man kan blive vaccineret.

Apoteker i Haderslev Kommune der vaccinerer mod Covid-19

  • Haderslev Løve Apotek: Jomfrustien 40, 6100 Haderslev
  • Haderslev Hjorte Apotek: Bispebroen 2B, 6100 Haderslev
  • Vojens Apotek: Rådhuscentret 11A, 6500 Vojens
  • Gram Apotek: Torvet 4, 6510 Gram
  • Haderslev Krone Apotek: Bredgade 12, 6100 Haderslev (fra 3. januar 2022)

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum