Region Hovedstaden

2,4 mio. til projekter der skaber en mere sammenhængende psykiatri

Del

​Politikerne i Region Hovedstaden har bevilget 2,4 mio. kr. til fem projekter, som skal skabe en mere sammenhængende psykiatri på tværs af sektorer. Støtten går bl.a. til særligt udsatte borgere og til at give psykiatribrugere et fællesskab gennem kunst og skønlitteratur.

Social- og psykiatriudvalget giver hvert år støtte til samarbejdsprojekter med kommuner og civilsamfund på psykiatriområdet.

I år har politikerne i regionen valgt at støtte fem projekter med 2,4 mio. kr., der f.eks. skal hjælpe hjemløse og udsatte kvinder til at få behandling for psykisk sygdom og give psykiatribrugere et fællesskab gennem kunst og skønlitteratur.

”Jeg er meget glad for, at vi nu igen støtter en række spændende initiativer, som skal hjælpe mennesker, der måske lever på kanten af samfundet, til at komme sig efter psykisk sygdom og få større livskvalitet,” siger Susanne Due Christensen (A), der er formand Social- og psykiatriudvalget.

”Mennesker med psykisk sygdom har ligesom alle andre brug for at være en del af fællesskabet, og det kan projekterne understøtte gennem bl.a. skrivefællesskaber og kreative værksteder, hvor mennesker med lignende udfordringer kan mødes og udtrykke sig. Det er derfor med stor glæde, at vi har tildelt de fem projekter 2,4 mio. kr.”

Den årlige puljes formål er at sikre en mere sammenhængende psykiatri og nedbryde barrierer mellem kommunale tilbud, civilsamfund og den regionale psykiatri.

Det er regionsrådet i Region Hovedstaden, der i 2022 har afsat 3 mio. kr. til en pulje til samarbejdsprojekter med kommuner og civilsamfund på psykiatriområdet.

Fakta om de enkelte projekter

 • Café Klare er en natcafe for hjemløse kvinder. Cafe Klare har fået tildelt 781.400 kr. til at arbejde målrettet med hjemløse og udsatte kvinders sygdomserkendelse, så de kan tage imod den hjælp, der findes i psykiatrien og de sociale tilbud i øvrigt. 

 • Foreningen Outsideren får tildelt 522.780 kr. til et tværsektorielt samarbejde mellem Foreningen Outsideren, F-ACT Nørrebro og kommunernes tilbud til psykisk sårbare i Huset for Psykisk Sundhed (HPS). Formålet med projektet er at styrke patienter og borgeres recovery gennem brobygning fra Huset for Psykisk Sundhed til aktiviteter i Foreningen Outsideren. Aktiviteterne er bl.a. filosofisk dialog og skrivning.

 • Foreningen Kunst og Mental Sundhed modtager 398.000 kr. til at ansætte en medarbejder på Psykiatrisk Center Amagers (PCA) billedværksted for at bygge bro mellem centret og et større kunstprojekt. Psykiatribrugerne får med projektet mulighed for at benytte kreative værksteder og udstille deres kunst.

 • Kirkens Korshær driver Natcafeen på Nørrebro, som er for udsatte borgere, der ofte har både fysiske og psykiske lidelser uden at være i behandling. Projektets fokus er bl.a. at skabe behandlingsstabilitet. Kirkens Korshær modtager 372.323 til projektet i 2022 og fik også støtte til projektet i år og sidste år.

 • Forfatterskolen PS! får tildelt 311.447 kr. til projektet ”Litteratur som empowerment”. Projektets formål er at skabe en udvidet ramme for tidligere patienter fra afdeling M på Psykiatrisk Center Sct. Hans, som er blevet tilknyttet skolens skrivegrupper under indlæggelse, og patienter, der fortsat hører om skolen via afdeling M. Projektet udspringer af et tidligere projekt, som viste, at det gav værdi for patienterne at være del af et skrivende fællesskab. ​​

Fakta om puljen 

 • Social- og Psykiatriudvalget i Region Hovedstaden uddeler på vegne af regionsrådet ca. 2,5 mio. kr. årligt til at styrke samarbejdet mellem region, kommuner og civilsamfund på psykiatriområdet.

 • I 2022 har regionsrådet afsat 3 mio. kr. til puljen.

 • Der er reserveret 0,5 mio. kr. i puljen til et samarbejdsprojekt med det anonyme rådgivningstilbud Headspace. Headspace tilbyder rådgivning til børn og unge mellem 12 og 25 år. 

 • Udvalget har i år modtaget 12 ansøgninger for et samlet beløb på 8.187.056 kr. Fem projekter har fået bevilget 2,4 mio. kr. af udvalget. 

 • ​Udvalget har overført ca. 120.000 kr. til puljen i 2023, da der var midler til overs efter udvalgets behandling. Det skyldes, at det overskydende beløb er så lavt, at det ikke vurderes muligt for evt. nye projekter at kunne gennemføres med de overskydende midler.

 • Læs mere om, hvad der kan søges støtte til, hvem der kan søge, og hvilke krav der skal være opfyldt på Region Hovedstadens hjemmeside.​​​​

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum