24 Hemmeligheder - Årets mest sanselige julekalender er tilbage

Del

Teater ZeBU og Børnekulturhus Ama’r er tilbage med byens største julekalender for alle aldre fra d. 1. - 21. december. Efter et år i hi grundet renovering af teaterbygningen på Amager, er det tid til at genåbne succesen, der inviterer daginstitutioner, skoleklasser og børnefamilier til et oplevelsesunivers fyldt med overraskende hemmeligheder.

ZeBU og Børnekulturhus Ama’r byder velkommen til en overdådig og oplevelsesrig julekalender, hvor børn og voksne i alle aldre kan bevæge sig rundt mellem 24 rum, der hver især gemmer på en fantasifuld julehemmelighed. 

24 Hemmeligheder er en sanselig og kreativ vandring gennem 24 ’låger’, der hver især er indrettet af kunstnere med vidt forskellige profiler – fra dokumentarister og designere til scenografer og billedkunstnere. Hvert rum gemmer på historier og hemmeligheder, der får liv ved den aktive opdagelse og deltagelse fra publikum, mens tempo og rute bliver bestemt af den, der oplever.

24 Hemmeligheder

Kunstnerne bag 

24 Hemmeligheder byder på oplevelsesrum skabt af mere end 30 kunstnere, der hver især har taget julens ånd og omsat den til en kunstoplevelse for alle aldre. Radiodokumentarister, filminstruktører, lyd- og lysdesignere m.fl. lader fantasien få frit spil, så både børn og voksne kan opleve julen i helt nye rammer. Nogle kunstnere har endda arbejdet sammen med børnegrupper, hvorfra værker indgår i julevandringen.

Årets katalog består bl.a. af Lawaetz Aesthetics, der inviterer til ’Julebordet’, hvor tiden er gået i stå, og tallerkenerne flyder over med mad. Lawaetz Aesthetics blander videodesign og historiefortælling og deltog også i 24 Nye Hemmelighederi 2016 med værket ’Nattefrost’ samt 24 Splinternye Hemmelighederi 2017 med ’Juleminder’.

Af helt nye ansigter kan nævnes kunstnerkollektivet Vertigo, der bl.a. har gæstet Copenhagen Light Festival med lysinstallationen ’The Wave’ og Kulturnatten med værket ’EKKO’. I deres låge kan man opleve en lydinstallation af et otteetagers højhus, hvor stormen suser på øverste etage, og hyggen måske kan findes på tredje.

Også kunstneren Høxbroe & Bomberg, der sætter hatten, som han vil i ’Hr. Hansens Hattebutik’ samt Sabine Ravn, filminstruktør og animator, der har inviteret julemanden ind i et filmisk univers, er nye ombord. Det er også muligt at opleve arkitektduoen Julie Dafour og Charlotte Carstensen, der med værket ’Stor, kantet, flad og tung!’ byder indenfor til en sanseoplevelse med fingrene først i et hav af julestrømper.

Opdagelserne er mange, og ved værkstedslågen ’Mulles Auto Hjul’ har børnene selv mulighed for at være kreative. Kunstner Maria Lau Krogh byder på et overflødighedshorn af alternativ (h)julepynt, hvor børn og deres voksne kan sætte sig og være kreative – og trænger man til en pause, så hænger duften af æbleskiver og børnegløgg lavt i ZeBUs hyggelige, nye foyer.

24 Hemmeligheder

Nøgleord

Kontakter

PR & kommunikation
Maria Bak Ahrensberg
Teater ZeBU
maria@zebu.nu
+45 25 94 68 17

Links

Information om ZeBU

ZeBU
Øresundsvej 4-6, 1. sal
2300 København S

http://www.zebu.nu

AKTØRER

24 Hemmeligheder blev første gang arrangeret i 2015 af ZeBU og Børnekulturhus Ama’r, hvor mere end 2.000 børn gik på opdagelse i byens største julekalender. Julekalenderen bød på 24 rum fordelt på 1.500 m2 skabt af mere end 30 kunstnere og 300 lokale børn. Julebegivenheden blev gentaget på samme vis i 2016 og 2017. I 2018 måtte de to kulturinstitutioner aflyse begivenheden grundet renovering af ZeBUs teatersal og foyer, men vender nu stærkt tilbage med gamle kendinge, nye ansigter & masser af julehumør.

ZeBU er et stationært og turnerende børne- og ungdomsteater på Amager, der producerer og viser nærværende forestillinger med nyskrevet dramatik og aktuelle tematikker.

Børnekulturhus Ama’r tilbyder kunst- og kulturoplevelser for børn i alderen 0-16 år i form af aktiviteter og arrangementer med professionelle kunstnere for både daginstitutioner, skoler og private. I weekender og ferier summer huset af aktiviteter i børnehøjde for byens familier.

BAGOM

Alder
For alle aldre & hele familien

Spilleperiode
1. - 21. december

Pris
40-135 kr.

Følg pressemeddelelser fra ZeBU

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ZeBU